livet med barn

Parets panik i hissen – förlossningen fångad på övervakningsfilm

Övervakningsbilder från hissen där Déborah ligger på golvet och Danilo står böjd över henne. Till höger håller Déborah dottern Julia i famnen och Danilo pussar dottern i pannan.

FOTO: Instagram
Det gick minst sagt snabbt när Déborah och maken och passade nog gynekologen Danilos första barn föddes.
Paret hann bara till hissen i sitt lägenhetshus och hela förlossningen fastnade på övervakningskameran.
– Jag har sett andra (expressförlossningar), men denna överraskade mig, säger Danilo Almeida, enligt New York Times.
Bebisen föddes med extremt mycket hår – mamman kallar dottern ”lilla apa”
0:38

Efter reklamen: Bebisen föddes med extremt mycket hår – mamman kallar dottern ”lilla apa”

(0:38)

Slå på ljud

När Déborah Bittar ställde sig i hissen i lägenhetshuset i Anapolis i Brasilien med värkar och siktet inställt på sjukhuset hade hon ingen aning om vad som skulle hända. För inte bara kom hon ned i huset utan hon nedkom också med en bebis – som föddes mitt på hissgolvet.

Maken har förlöst över 5000 bebisar

Som tur väl var hade hon med sig sin man Danilo Almeida som passande nog är gynekolog och har varit med vid födseln av över 5000 bebisar under sin karriär.

– Barnfödsel är en naturlig, psykologisk och oförutsägbar händelse – det är det som gör det så fantastiskt. Det var vackert, snabbt och spännande, säger den nyblivna tvåbarnspappan om hissfödseln.

”Den här förlossningen överraskade mig”

Hissen där förlossningen ägde rum har en övervakningskamera och därmed fångades hela förlossningen på övervakningsfilm. Danilo Almedia har delat bilder från övervakningskameran på sociala medier efter födseln. Där ser man bland annat hur Danilo assisterar sin fru under förlossningen och när Déborah sedan går ut ur hissen med sin nyfödda lilla dotter i en filt i famnen.

– De flesta förlossningar jag har är normala. Så kallade express-förlossningar som vara mindre än två timmar har jag varit med om förut men den här överraskade mig, säger Danilo som hade med sig sin läkarväska och därmed kunde klippa navelsträngen på sin nyfödda dotter som har fått namnet Julia i hissen.

Hyllar frun: ”Min roll var samma som dörrvakten”

I övrigt säger han sig inte ha gjort så mycket under förlossningen utan beskriver sin roll som "dörrvakten som kollade på övervakningskameran" och hyllar sin fru för sin insats under den ovanliga födseln.

– Déborah var fantastisk under hela processen, denna födseln var bara hennes insats, säger han.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN