Paret var på sin drömsemester när maken tragiskt dog – nu varnar frun

Makarna Susan och Roy Fawcett.

SWNS
Det som skulle vara makarna Susan och Roy Fawcetts drömsemester slutade i en hemsk mardröm.
Under en utflykt försvann Roy från gruppen och hittades sedan död efter att ha drunknat.
Nu vill änkan Susan varna andra semesterfirare för faran utomlands.
– Jag har förlorat min man, våra barn har förlorat sin pappa, säger hon enligt SWNS.
Taklavinen störtar över familjen
0:30

Efter reklamen: Taklavinen störtar över familjen

(0:30)

Slå på ljud

60-åriga Susan Fawcett och den då 58-åriga maken Roy var på sitt livs drömsemester på Dominikanska republiken. Resan som de hade bokat med företaget TUI var all inklusive och parets njöt som aldrig förr.

I slutet av resan bestämde de sig för att göra en utflykt och ge sig ut för att dyka. Men då plötsligt hände det som inte fick hända.

Efter att ha simmat iväg på djupare vatten med en grupp andra snorklare, hittades Roy senare med ansiktet nedåt i vattnet livlös. Trots personalens försök att återuppliva tvåbarnspappan dödförklarades han samma dag på sjukhus. Senare uppgav en rättsläkare att han hade dött av "oavsiktlig drunkning på en dåligt övervakad semesterutflykt".

Änkan Susan i sorg: ”Jag kan aldrig glömma den där hemska dagen”

Nu, nästan fem år senare har änkan Susan fortfarande inte fått veta sanningen om vad som orsakade hennes makes död och specialiserade skadeadvokater håller fortfarande på att utreda Roys död.

TUI förnekar allt ansvar för det tragiska dödsfallet och säger att utflykten inte ingick i det all inclusive-paket som paret bokat.

Men Susan menar att hon och Roy bokade utflykten just för att de fick intrycket av att den tillhandahållits av deras researrangör TUI.

– Jag kan aldrig glömma den där hemska dagen eller hur det som var tänkt att vara en rolig dag i slutet av vår drömsemester kunde gå så fruktansvärt fel. Jag har förlorat min man, våra barn har förlorat sin pappa och det vi alla har kvar är många obesvarade frågor, säger hon enligt SWNS.

Varningen till semesterfirare – faran utomlands

Den 60-åriga änkan säger att hon och maken aldrig hade åkt på utflykten om de inte varit övertygade om att det var organiserat av TUI, eftersom de trodde att officiella utflykter var det bästa sättet att få ut det mesta av deras drömsemester.

Nu vill Susan varna andra semesterfirare:

– Med tanke på vår erfarenhet vill jag uppmana alla semesterfirare att se till att de vet vem som organiserar de utflykter de planerar och att lämpliga säkerhetsåtgärder finns på plats, säger hon och fortsätter:

– Ingenting kan få Roy tillbaka men om vi kan få något svar och andra familjer är medvetna om riskerna så betyder det att Roys död inte kommer att ha varit förgäves.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN