Flickvännen Darlene försvarar relationen med kortare pojkvännen

Matthew Cretaro och Darlene Marshall får ofta ta emot kommentarer om sin längdskillnad på 20 centimeter.

FOTO: PRIVAT
Darlene Marhall, 37, och Matthew Cretaro, 46, får ofta kommentarer om sin längdskillnad.
Hon är lång, han är kort.
Nu slår flickvännen tillbaka mot dem som gör narr av deras kärlek.

Darlene Marshall, 37, och hennes pojkvän Matthew Cretaro, 46, får ofta trista kommentarer och ett taskigt bemötande från omvärlden. Det verkar provocera folk att Matthew är kortare än flickvännen.

Hon är 185 centimeter lång, han är 165.

Paret bor i New York i USA och jobbar båda två som personliga tränare. Darlene har dessutom en podd om träning och hälsa.

När Darlene presenterade sin nya kärlek för vänner och familj blev de först förvånade när de insåg att han var 20 centimeter kortare än henne, men så fort de lärde känna Matthew förstod de varför det var en perfekt duo och som gjorda för varandra, förklarar Darlene.

27-åriga Sarah försvarar 28 år äldre maken: ”Helt absurt”

Längden gör att folk förmodar att han inte är hennes pojkvän

För dem själva spelar längden ingen roll, kärleken är större än att ytliga normer får den att svalna och för fyra veckor sedan friade Matthew till flickvännen. Darlene sa givetvis ja.

Men Darlene Marshall berättar att hon märker att omgivningen rätt gärna förmodar att de bara är vänner. Bland annat när de är ute och äter middag tillsammans.

– En gång var det en servitör som flörtade mig mig utan att förstå att vi var ett par förrän Matthew la en hand på mitt lår, säger hon till The Mirror.

Men folks stirrande blickar och dumma kommentarer från bekanta får bara Darlene Marshall och Matthew Cretaro att skratta. Men de vet att stigmat kring längdskillnader verkligen kan ställa till det, särskilt när man precis börjat dejta. Det är lätt att rata någon direkt, eller känna sig ratad när man befinner sig utanför normen.

”Svårt att hitta dejt som lång kvinna”

Nästan alla är långa i Darlenes familj och hon har känt att det varit svårt att dejta som lång kvinna. Det var många män på dejtingapparna som valde bort henne när de förstod att hon var lång eller längre än dem.

– Jag skilde mig för tre år sedan och började tro att jag aldrig skulle kunna hitta någon igen. Dejting är redan svårt som det är.

Matthew Cretaro och Darlene Marshall.

Matthew Cretaro och Darlene Marshall förlovade sig nyligen.

FOTO: PRIVAT

Blev kära när Darlene var sjuk

Ytliga preferenser och rädslor kan göra att man missar den där personen man faktiskt passar med. Kanske hade Darlene och Matthew aldrig matchat på Tinder, men de hittade varandra ändå. Faktiskt redan för åtta år sedan.

De hade varit vänner sedan länge när Darlene Marshall blev förkyld och behövde få hjälp.

Matthew Cretaro ställde upp och plötsligt pirrade det när de sågs. Kärleken växte och blommade till något mer än en fling.

Nu vill hon inspirera andra

Nu hoppas Darlene att hennes kärlekssaga med Matthew ska få andra som tvekar om sin dejts ytliga attribut att ge personen en chans. Sund kärlek bygger på kemi och gemensamma värderingar, inte skostorlek, längd eller vikt.

– Dina kvaliteter och ditt värde har inget att göra med längden på din kropp, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Mamman skulle bara färga ögonbrynen – slutade på sjukhus

LÄS OCKSÅ: Stefan Löfvens kärlekslycka med sex år äldre frun Ulla

FOTO: PRIVAT

Senaste nytt