Paret bar varandras barn – födde med 3 dagars mellanrum

10 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Cassandre och Faith Rich och barnen
Paret Cassandre och Faith Rich var båda gravid med varandras barn.
Inom loppet av tre dagar föddes föräldrarnas två barn.
– Det var viktigt att vi gick igenom det här tillsammans, säger Cassandre.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng
Smarta bebisen lyckas fly från sin spjälsäng

Cassandre Rich och Faith Rich träffades för första gången via dejtingappen Tinder 2016. Fyra år senare, 2020 gifte sig paret. Efter vigseln var de överens om att ta nästa steg i förhållandet. Att tillsammans skaffa barn.

– Vi började leta efter alternativ och ta steg för att få det att hända. Det var viktigt för oss att gå igenom det här tillsammans, säger Cassandre till People.

Paret var gravida med varandras biologiska barn

Paret ville bära varandras biologiska barn och att barnen skulle födas ungefär vid samma tid. För att det skulle kunna ske behövde paret få hjälp med processen.

Den första februari 2022 träffade Faith doktor Teresa Erb där de skulle ta reda på hur stor chans det var att hon kunde bli gravid. På grund av hennes fertilitetsproblem fick hon reda på att det bara var 30% chans att lyckas med processen.

– Jag var förkrossad, säger Faith och fortsätter:

– Jag hade knappt några ägg, så de trodde inte att de kunde hämta något från mig. Det är en stressig resa men om du har rätt partner så är det värt det.

Annons

Även om chansen var låg genomgick paret en så kallad reciprok IVF. Vilket betyder att man använder sin partners ägg istället för sina egna. Faith och Cassandes doktor Teresa Erb berättar för People att det inte alltid är ett framgångsrikt recept och att paret skulle vara medvetna om riskerna.

– Det här är första gången jag hade ett par som ville vara gravida och föda samtidigt, säger hon och fortsätter:

– Vi varnade dem för att det kanske inte skulle fungera som de ville, men båda överföringarna fungerade.

Syskonen föddes med tre dagars mellanrum

Den 24 mars 2023 födde Faith parets dotter Audrey Joe och tre dagar senare, den 27 mars, födde Cassandre parets andra dotter Marley Jane.

– Vi gjorde namngivningen så komplicerad som vi kunde, säger Cassandre skrattandes och fortsätter:

– Mitt efternamn Jane gick till Faiths genetiska bebis som jag bar och Faiths efternamn Joe gick till min genetiska bebis.

Annons

Tanken att bära varandras barn kom av att paret till 100% ville veta att deras döttrar hade delar av båda föräldrarna. Samtidigt använde sig paret av en och samma anonyma spermadonator. Vilket resulterar i att Audrey Joe och Marley Jane är biologiska halvsystrar.

FOTO: People/COURTESY OF THE RICH FAMILY

Annons