Paret fick känsliga frågan – av barnets biologiska mamma: ”Syskon …”

Joseph och Shanna Weight.

Foto: SWNS
När familjen adopterade sonen Milo kände de att familjen var fulländad.
Men plötsligt fick de en fråga från Milos mamma som paret inte kunde säga nej till.
– Jag tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara, säger Shanna till Good morning America.
0:36

Efter reklamen: Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem

(0:36)

Slå på ljud

Paret Joseph och Shanna Weight kände sig nöjda. De hade fått sin biologiska son Nate och adopterat storebror Milo. Allt var väl och familjen från den amerikanska delstaten Utah var lyckliga.

Jospeh och Shanna hade varit gifta i 9 år innan de bestämde sig för att bli adoptivföräldrar. När Milo föddes 2013, hade paret endast varit uppskrivna i två veckor som tillgängliga för adoption innan de blev tillfrågade om de ville adoptera Milo. De tackade givetvis ja.

”Tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara”

Milos biologiska mamma var endast 18 år när hon fick sin son. Hon hade inga möjligheter att ta hand om pojken och Milo fick istället leva ett lyckligt liv med Jospeh och Shanna.

Två år efter att Milo blivit en självklar del av familjen Weight, blev mamma Shanna själv gravid. När lille Nate kom till världen kände sig paret sig nöjda.

Bilden på svårt sjuka pojken spreds – så ser hans liv ut idag

Men plötsligt en dag fick familjen en fråga, från Milos biologiska mamma. Hon undrade om de ville bli föräldrar till ett tredje barn. Milos lillasyster.

– Jag tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara för att se att de behövde något mer än vad hon kunde ge dem, säger Shanna till Good morning America.

– Hon var en ung mamma och hade växt upp med många syskon som hade olika pappor. Hon visste aldrig vem hennes pappa var så hon ville att hennes barn skulle få det bättre än vad hon hade haft det, säger Joseph i tv-programmet.

Plötsligt ringde telefonen

Allt började med att paret fick ett oväntat samtal från adoptionsbyrån. Milo skulle få ett biologiskt syskon och familjen tillfrågades om de kunde tänka sig adoptera även henne.

– De kontaktade oss och sa att Milo skulle bli storebror, och undrade om vi kunde överväga att adoptera hans syster. Då kände jag att det var en stor fråga, säger Joseph till Good morning America.

Till en början var inte paret säkra. Att ta sig an ett tredje barn skulle kunna bli svårt. Men Joseph och Shanna ändrade sig snabbt. Två dagar efter förlossningen kom Milos lillasyster till familjen Weight, lilla Onni.

”Var väldigt osjälvisk”

För Good morning America berättar Shanna och Jospeh att de känner sig hedrade att Milo och Onnis biologiska mamma valde paret som adoptivföräldrar två gånger.

– Jag kände mig väldigt tacksam över att hon gav oss möjligheten att vara föräldrar åt ett av Milos syskon. Jag tänker på hur modig deras biologiska mamma behövde vara för att se att de behövde något mer än vad hon kunde ge dem. Hon var väldigt osjälvisk i sitt beteende.

Foto: GOOD MORNING AMERICA, FACEBOOK

SENASTE NYTT!