Pappan Ray hyllas för heroiska insatsen – räddade livet på döttrarna

Ray Lucas med döttrarna

Ray Lucas räddade livet på sina tvillingdöttrar när huset började brinna.
Han ådrog sig svåra brännskador – och familjen förlorade allt de ägde i branden.
Nu hyllas han stort för sin heroiska insats.
Mamman räddar sin 5-åring från kidnappning på öppen gata – se klippet
Slå på ljud

Ray Lucas och frun Shi'Ann Brown var på väg till sitt hem i Eastpointe, Michigan, efter ett par ärenden på stan. Då såg de att huset stod i brand.

I huset befann sig parets 18 månader gamla tvillingdöttrar. Fadersinstinkten kickade igång direkt. Heroiskt kastade sig Ray Lucas in i det brinnande huset för att rädda sina barn.

– Huset var helt uppslukat av all rök. Jag såg att min mamma och systerdotter stod vid dörren och var helt uppjagade, säger Ray Lucas i en intervju med nyhetskanalen WJBK, enligt People.

Ray Lucas med tvillingdöttrarna

Ray Lucas tvekade inte och kastade sig in i det brinnande huset för att rädda livet på tvillingdöttrarna som var fast i källaren.

Gofundme

Hittade barnen i källaren – trots att han inte kunde se

Ray Lucas hade stora problem med att se på grund av all rök. Men det spelade ingen roll när fadersinstinkten var så stark. Med känsla och sinnesnärvaro visste han var barnen befann sig, trots det svaga synfältet.

– Jag visste bara att jag var tvungen att få ut mina barn. Det var allt jag tänkte på. Jag kunde inte ens se min hand när jag försökte täcka ansiktet från all rök. Jag hittade mina barn tack vare mitt minne och vetskapen om var i huset de befann sig, säger den modiga pappan.

Ray Lucas

Ray Lucas säger att han inte kunde se och gick på känsla för att rädda sina tvillingdöttrar från det brinnande huset.

Youtube

Familjen förlorade allt i branden

Efter den heroiska insatsen ådrog sig Ray Lucas både andra och tredje gradens brännskador i nacke, ögon, armar och andra kroppsdelar.

– Jag var blind i tre dagar och de säger att det är ett mirakel att jag kan se igen, säger Ray Lucas och berättar att han har brännskador på armarna, men att det mesta av kroppen finns kvar.

Ray Lucas

Ray Lucas fick brännskador på flera kroppsdelar och tvingades vårdas på sjukhus. Efter händelsen har en insamling startat som bland annat ska täcka sjukhuskostnaderna.

Gofundme
Ray Lucas dotter

Tvillingdöttrarna fick föras till sjukhus. De uppges att må bra.

Gofundme

Tvillingdöttrarna fördes akut till sjukhus och klarade sig. Dessvärre förstördes huset av branden och familjen förlorade allt de ägde. Ray Lucas är nu orolig för hur de ska klara sig ekonomiskt, då skadorna gör att han inte kan återgå till sitt tidigare jobb.

Hjälpsamma själar har via Gofundme startat en insamling för att hjälpa familjen att komma på fötter igen. Pengarna ska gå till ett nytt hus och sjukhusräkningar.

Insamlingsmålet på 40 000 dollar är just nu uppe i 210 000 dollar.

LÄS OCKSÅ: 3-årige pojken och systern drunknade – hjärtskärande upptäckten

LÄS OCKSÅ: 35-åriga dog av plötsligt hjärtstopp – lämnar efter sig två söner och maken

Foto: Gofundme, Youtube

Ray Lucas

Ray Lucas fick brännskador på flera kroppsdelar och tvingades vårdas på sjukhus. Efter händelsen har en insamling startat som bland annat ska täcka sjukhuskostnaderna.

Gofundme

FRÅN FÖRSTASIDAN