Pappan har bara veckor kvar att leva – rörande beslutet med kärleken

22 maj, 2022 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318Alex Hartelius
Emily Draper Knisley och Hunter Knisley
Hunter och Emily var ämnade för varann.
Nu har han bara veckor kvar i livet.
– Sorgligt att det sker så mycket fortare än vi trott, säger Emily.
Annons
Här är de vanligaste barnnamnen 2022
Här är de vanligaste barnnamnen 2022

Redan vid födseln ville ödet att Hunter Knisley, 27, och Emily Draper Knisley , 27, skulle vara nära varandra. De föddes nästan exakt samtidigt på ett sjukhus i Ohio, USA. De var så jämna in i livet att det bara skiljer en siffra i deras personnummer.

När Hunter var åtta år gammal diagnosticerades han med en muskelsjukdom som påverkar hans rörliga förmåga. Redan som liten hade han svårt med idrotten i skolan och kunde inte hålla jämna steg med klasskamraterna.

– Jag tyckte att han var så gullig, säger Emily Draper Knisley, som gick på samma skola som Hunter, till People.

Blev galet förälskade: ”Så vacker”

Även om de inte kände varandra visste både Hunter och Emily att det fanns ett band. När han fick syn på hennes profilbild på Facebook tio år senare tvekade han inte att höra av sig.

Annons

Det visade sig att de hade samma vurm för Harry Potter-böckerna och popgrupperna Destinys Child och Backstreet Boys. Det blev början på en vänskap som med tiden skulle utvecklas till kärlek.

I mars 2019 gick de på sin första dejt – och blev galet förälskade i varandra.

– Vi klickade direkt. Och hon är så vacker. Jag kan inte betona det tillräckligt. Hon är bara en sån himla fin person och det är fantastiska att få vara nära henne, säger Hunter.

Emily Draper Knisley och Hunter Knisley
Emily Draper Knisley och Hunter Knisley föddes på samma sjukhus med bara några timmars mellanrum.

Emilys tuffa beslut med barnen

På den tredje dejten berättade Hunter att hans muskelsjukdom även påverkar hjärtat. Han vet inte hur länge kommer leva. Emily, som har två barn från ett tidigare förhållande, var tvungen att tänka efter vad som var bäst för henne och barnen.

Annons

Hon landade i tanken att det inte finns några garantier i livet, hur frisk man än är. Ett år med Hunter vore bättre än inga år alls. Så stark var kärleken.

– Om jag skulle få mitt hjärta krossat av någon så ville jag att det skulle bli han, säger hon.

Emily Draper Knisley och Hunter Knisley
Emily Draper Knisley och Hunter Knisley gifte sig nyligen.

Hunter har bara veckor kvar att leva

Hunter friade i december 2020. I mars året efter fick paret sonen Maverick. Enligt läkarna kommer sonen inte ärva sin pappas muskelsjukdom. Med tårar i ögonen var det Hunter som kapade navelsträngen på BB.

Det senaste året har Hunter varit inlagd på sjukhus tre gånger. Nyligen fick han veta att han bara har veckor kvar i livet. I april bestämde sig Hunter och Emily för att gifta sig som en sista kärleksgest.

Bröllopet var sagolikt och paret hade inte kunnat önska sig en bättre fest. Samtidigt känner Emily en obotlig sorg över att Hunter aldrig kommer få se sin son växa upp.

Annons

– När jag träffade Hunter visste jag att det skulle sluta så här. Jag visste bara inte när. Det är sorgligt att det sker så mycket fortare än vi trott, men jag är så glad och tacksam för att han skrev till mig, att vi fick den här underbara tiden tillsammans och att vi fick en underbar son. Mina flickor älskar honom. Han är pappa för dem.

Emily Draper Knisleys och Hunter Knisleys familj
Emily Draper Knisley och Hunter Knisley med sina barn.

Foto: Facebook

Annons