livet med barn

Pappan fick förlösa dottern Elle, 16 – visste inte att hon var gravid

Pappan fick förlösa dottern Elle, 16 – visste inte att hon var gravid.

FOTO: Tiktok, Dayfotografi/Scandinav/TT
När 16-åriga Elle fick reda på att hon var gravid stoppade hon huvudet i sanden.
Plötsligt en natt var det dags att föda ut barnet – då tvingades hennes ovetande pappa förlösa henne.
– Jag minns inte så mycket för jag var i chock och förlorade mycket blod, säger hon i ett Tiktok-klipp.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten
0:32

Efter reklamen: Barnmorskans råd till Charlotte Kalla under graviditeten

(0:32)

Slå på ljud

En graviditet är läskig för alla, inte minst om man blir gravid redan som tonåring och man knappt har hunnit leva lite själv innan det är dags att ge nytt liv.

När Elle Woods, 26, för tio år sedan upptäckte att hon var gravid blev hon först förvånad, men låtsades sedan som om ingenting hade hänt. Hon tänkte att det hela skulle lösa sig längre fram. En 16-åring är inte alltid så rationell.

I ett par Tiktok-videos berättar tvåbarnsmamman om vad som egentligen hände där för ett decennium sedan. Hon fick reda på att hon väntade barn när det redan hade gått sju månader av graviditeten.

– Jag fick reda på det hos min nutritionist, inte hos min allmänläkare. Jag berättade inte för någon att jag var gravid, säger hon i ett klipp.

Elle bad pappan om värktabletter mitt i natten – sedan fick de alla en chock.

Elle bad pappan om värktabletter mitt i natten – sedan fick de alla en chock.

FOTO: Tiktok

”Sa att det gick riktigt fort”

Några veckor senare vaknade Elle upp mitt i natten vid 04-tiden. Hon kände en enorm smärta och frågade sin pappa efter några värktabletter.

Hon förstod efter ett tag att det var hög tid att föda fram en bebis. Till pappans stora förvåning stack det redan fram ett litet huvud när dottern bad honom om hjälp. Han hade inte en aning om att Elle var gravid och i ren panik ringde han efter en ambulans, som däremot var 40 minuter därifrån. Larmoperatören sa åt honom att han behövde förlösa dottern själv.

– Han tog mig upp till ett av badrummen, som hade den största öppna ytan, och lade ut massor av handdukar på golvet. Min farbror bodde hos oss då och han fick ansvar för att underhålla min syster med Downs syndrom med andra saker så hon inte skulle förstå vad som höll på att hända.

– Pappa sa att det gick riktigt fort. Jag har fått ett till barn sedan dess och den förlossningen gick också riktigt snabbt, fortsätter hon.

Elle fick veta att hon var gravid efter sju månader. Hon låtsades då som ingenting.

Elle fick veta att hon var gravid efter sju månader. Hon låtsades då som ingenting.

FOTO: Tiktok

Låter henne ALDRIG glömma

Elle säger att det tog 20 minuter från det att hon vaknade och behövde värktabletter till att hennes pappa lyfte upp hennes dotter i luften.

– När ambulansen kom en kvart senare hjälpte de in mig och bebisen i bilen och körde till sjukhuset. Jag minns inte så mycket för jag var i chock och förlorade mycket blod.

Klippet har setts av fler än 7 miljoner människor och i en text som hör till videon skriver Elle:

När jag säger att han aldrig kommer låta mig glömma det här så menar jag att han ALDRIG kommer låta mig glömma det här”.

FOTO: Tiktok, Dayfotografi/Scandinav/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN