Döttrarna högg ihjäl pappan – kan slippa fängelse efter upptäckten

Systarna Kristina och Angelina misstänks för att ha dödat sin pappa Mikhail Kachatauryan. Deras försvar är att han förgripit sig på dem och utsatt dem för övergrepp i flera år.

FOTO: Facebook, Mikhail Tereshchenko/TASS, Yuri KADOBNOV / AFP
Mikhail Kachaturyan höggs ihjäl av sina tre döttrar 2018.
Två av dem står åtalade för mord – men en ny utredning kan fria dem.
– De lider av posttraumatisk stress, säger en av flickornas advokat.
De 8 mest spektakulära fängelserymningarna någonsin
Slå på ljud

Systrarna Kristina, Angelina och Maria Khachaturyan var 19, 18 och 17 år gamla när de fick tag i pappa Mikhail Kachatauryans jaktkniv och högg ihjäl honom med flera hugg.

Den 57-årige ryssen hade inte en chans och dog direkt. Hans kropp hittades senare nära en hiss i familjens bostadshus.

Fallet har fått stort medialt intresse och lett till flera arga protester i Ryssland. Systrarna hade utsatts för flera år av misshandel och övergrepp och hävdat att de mördat Mikhail i självförsvar.

Mikhail Kachatauryan

Mikhail Kachatauryan hotade, förnedrade, manipulerade och misshandlade sina döttrar både psykiskt och fysiskt. Han utsatte även döttrarna för sexuella övergrepp flertalet gånger.

Facebook

Pappans sexuella övergrepp: ”Du kommer föda mitt barn”

Mikhail manipulerade, hotade, förnedrade och misshandlade flickorna både psykiskt och fysiskt. Flertalet gånger utsattes döttrarna även för sexuella övergrepp.

– Du ska ta din mammas plats. Jag kommer gifta mig med dig och du kommer föda mitt barn, ska pappan ha sagt till en av döttrarna, enligt The Sun.

Två av systrarna, Kristina och Angelina Khachaturya, har åtalats för mord och riskerar upp till 20 års fängelse. Systern Maria bedöms står inte åtalad eftersom hon bedömts vara psykiskt instabil.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Angelina Khachaturyan

Angelina Khachaturyan står tillsammans med sin syster Kristina åtalad för mord. Nu hoppas hon bli friad efter ny utredning som visar att hon och systrarna lider av posttraumatiskt stressyndrom.

Sergei Karpukhin

Ny undersökning kan fria flickorna

Flera hundratusentals personer har engagerat sig i fallet och skrivit på en namnlista som kräver att mordåtalet hävs.

Nu har det även kommit fram nya bevis som kan fria systrarna från mordet som ägde rum 2018. En ny psykiatrisk utredning visar att samtliga lider av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

– Undersökningarna visar att fadern utsatt systrarna för våld. De lider av posttraumatisk stress, som är orsakade av Kachaturyans handlingar och alla år av sexuella övergrepp, säger Mari Davtyan, advokaten som representerar Angelina, under domstolsförhandlingarna.

Protester

Flera har engagerat sig i fallet och kräver att systrarna frias från mordanklagelserna.

Sergei Konkov
Protest

Flera har engagerat sig i fallet och kräver att systrarna frias från mordanklagelserna

Sergei Konkov

Ryska presidentkandidaten: ”En skam”

Några familjemedlemmar till Mikhail Kachaturyan vägrar tro på att han skulle vara en pedofil och att han förgripit sig på sina döttrar. De hävdar att han mördats av döttrarna för att de ville komma åt hans pengar och att pedofilanklagelserna enbart bygger på de åtalades vittnesmål.

För två år sedan uttalade sig den dåvarande ryska presidentkandidaten Ksenia Sobchak och sa att fallet var en ”En skam för det ryska rättsväsendet”.

LÄS OCKSÅ: Skådespelaren Justin död i otäck olycka – fick aldrig träffa sonen

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

Foto: Sergei Konkov, Sergei Karpukhin, Facebook, Mikhail Tereshchenko/TASS, Yuri KADOBNOV / AFP

FRÅN FÖRSTASIDAN