Pappa Ben ryter ifrån – efter trollens hån mot sonen med Downs syndrom

Får elaka kommentarer på sociala medier.

Foto: INSTAGRAM
Pappa Ben ryter skarpt ifrån efter att elaka internettroll hävdat att han inte borde ha fler barn.
”Sluta skaffa barn om de bara fortsätter att komma ut sjuka”, skriver en person på pappans sociala medier, enligt The Sun.
0:27

Efter reklamen: Katten Midas har fyra öron

(0:27)

Slå på ljud

Pappa Ben Seal, 34, från Broadstairs i Storbritannien dokumenterar sitt familjeliv på Tiktok. Pappan har nämligen tre barn, varav två har speciella behov.

Ena är sexåriga Henry Seal, som har autism och den 17-månader gamla Reggie Seal, som har Downs syndrom. Trebarnspappan dokumenterar sitt familjeliv för att ge förståelse och öka medvetenheten kring barn med speciella behov.

34-åriga pappan Ben Seal.

Foto: INSTAGRAM

Anklagas för att ha en ”störd familj”

Men nu har pappan råkat ut för elaka internettroll som gör narr av både honom och barnen, skriver The Sun. Pappa Ben berättar för tidningen hur kommentarer som ”mongo” och ”störd familj” påverkar dem.

34-åringen försöker hela tiden hålla uppe humöret och utbilda sin följarskara i hur barn med speciella behov har det i vardagen.

Gravida 32-åringen väljer nu att visa hemska kommentarerna

– Jag har arbetat med att lyfta medvetenheten kring det här i flera år. Jag har gjort flera kampanjer kring barn med speciella behov, säger han till den brittiska tidningen och fortsätter:

– När vi upptäckte att min son Reggie hade Downs syndrom så började jag dokumentera mitt dagliga liv. Jag fick en stor respons. Många ville höra mer och var intresserade. När jag sedan även introducerade min son Henry, som har autism, så började jag även berätta om det, säger den 34-åriga pappan.

Hela familjen samlad. Från vänster till höger: Pappa Ben, 34, dottern Amelie, 6 år, sonen Henry, 6 år och mamma Leanne, 33. I den större barnvagnen ligger 17-månader gamla Reggie.

Foto: INSTAGRAM

Försöker öka medvetenheten

Pappan förklarar att han tror att klipp på banren i vardagen kan hjälpa att förstå.

– Men givetvis vill inte alla lära sig heller. Jag har fått en massa elaka kommentarer, som: ”Varför har du fler barn om de hela tiden har speciella behov?”, Säger pappan.

Pappan förklarar att han inte försöker tänka på dessa människor och internettroll.

Stephanie har fått tre barn på 11 månader – med olika pappor

– Jag undviker att tänka på sådana kommentarer. Huruvida de har speciella behov, eller inte, så är de i slutet av dagen mina barn som förtjänar kärlek. Jag begriper inte varför det stör folk, om det inte stör mig.

Lille Reggie Seal, 17 månader gammal.

Foto: INSTAGRAM

”Jag älskar det”

34-åriga Ben är övertygad om att de elaka kommentarerna handlar om okunskap.

– Många har en syn på att någon med speciella behov inte har en anledning att leva. De ser endast ett barn med Downs syndrom och tänker: ”oh, deras förädlar måste ta hand om dem hela deras liv.” Men det handlar om ignorans, säger pappa Ben och fortsätter:

– Men om min barn måste följa mig hela livet, så får det vara så. Jag älskar det nämligen.

LÄS OCKSÅ: Mamman till tvillingarna med Downs syndrom slår tillbaka – elaka orden

LÄS OCKSÅ: Mamman fick tvillingar med Downs syndrom – en på miljonen

Foto: INSTAGRAM, TIKTOK

SENASTE NYTT!