Mammans oväntade besked om Frida Karlssons framtid – pojkvännens stöd

23 feb, 2022 
https://image.hant.se/alexprofilbild.jpeg.jpg?imageId=7524194&x=0&y=19.277108433735&cropw=100&croph=56.224899598394&width=1318&height=1318Alex Hartelius
Mia Karlsson, Frida Karlsson och William Poromaa
Frida Karlssons OS-äventyr blev en mardröm – och många har ifrågasatt skidstjärnans fysiska status.
Nu kommer mamma Mia Karlsson med ett oväntat besked om framtiden.
Annons
Nils van der Poel om sitt testamente
Nils van der Poel om sitt testamente

Frida Karlsson, 22, landade i Peking med höga ambitioner. Det stora medaljhoppet såg fram emot att utmana norskan Therese Johaug, 33, i skidspåren. Men hon var aldrig i närheten och OS blev inte riktigt vad hon tänkt sig.

I stället fick världen ta del av en kämpande Frida Karlsson, som drabbades av en blackout efter skiathlon och låg helt utslagen i målområdet efter damernas 10 kilometer klassiskt.

– Jag mår inte bra. Jag har inget att åka med. Jag är helt slut. Jag har aldrig varit med om en sådan urladdning som senast och det tog hårt på mig, sa Frida Karlsson till Aftonbladet.

Frida Karlsson
Frida Karlsson stötte på flera motgångar under OS 2022. ”Jag mår inte bra. Jag har inget att åka med. Jag är helt slut”, sa hon till Aftonbladet.

Hånet från Therese Johaug: ”Åkt hem”

Den svenska skidstjärnan fick tackla motgång på motgång. Det blev inte bättre när konkurrenten Therese Johaug, 33, uttalade sig om Frida Karlssons situation och tyckte att hon skulle åka hem.

Annons

– Hade det varit jag hade jag åkt hem. Hon är inte i form, sa Therese Johaug, enligt Sportbibeln.

Uttalandet fick flera att reagera. Skidstjärnan och bästa vännen Maja Dahlqvist, 27, röt ifrån och sa att ingen bryr sig om Johaugs åsikt. Även längdskidåkaren William Poromaa, 21, som är Frida Karlssons pojkvän, markerade.

– Jag tycker att Therese vet för lite för att uttala sig. Hon vet inte hur Frida har det, och Frida måste själv känna vad som händer i kroppen, och huruvida hon vill köra vidare eller inte, sa han enligt Sportbibeln och tillade att Frida var på bättringsvägen.

Frida Karlsson och William Poromaa
William Poromaa försvarade sin flickvän Frida Karlsson och markerade efter Therese Johaugs utspel: ”Hon vet inte hur Frida har det”.

Mamma Mias oväntade besked

Inför den avslutande tremilen stoppades hon från att köra på grund av medicinska skäl, trots att hon själv kände sig frisk. Frida Karlsson fick lämna Kina och turneringen med en bitter eftersmak.

Annons

Samtidigt väntar en ny tävling runt hörnet. Frida Karlsson är uttagen till helgens världscupstävlingar i Lahtis. Innan helgen kommer hon genomgå lite tester, men sen är tanken att tuta och köra.

”Planen om man är uttagen är väl alltid att köra”, skriver Frida Karlssons mamma Mia i ett sms till SVT Sport.

Frida Karlsson är laddad och ser fram emot att ta på sig nummerlappen igen. Hon är också väldigt revanschsugen.

– Väldigt! Det är skillnad från när man åker från ett mästerskap och är nöjd. Nu är man otroligt hungrig, säger hon till Aftonbladet.

Mia Karlsson
Mia Karlsson, mamma till Frida Karlsson, tror att dottern kommer köra helgens världscupstävlingar i Lahtis.

Foto: ORRE PONTUS/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT

Annons