Ovaccinerade 6-barnsmamman död – lämnar efter sig 5 månaders bebis

Ovaccinerade mamman dog bara månader efter hon fick sitt sjätte barn.

Mamman Megan Richards dog bara månader efter fått sitt sjätte barn.
Nu har andra mammor donerat 11 liter bröstmjölk till den sörjande familjen, enligt People.
Två fulla män störtar osannolikt ner under hissen
Slå på ljud

Sexbarnsmamman Megan Richards, 32, dog i följderna av covid-19 för några veckor sedan. Mamman var ovaccinerad och lämnar efter sig en sörjande familj – och en fem månaders gammal bebis.

Nu har främlingar – och framförallt andra mammor – donerat 11 liter bröstmjölk till den sörjande familjen och bebisen.

Megan Richards, 32, var ovaccinerad. När en dag ett av hennes sex barn drog med sig covid-19 hem så gick det fort utför. Nu står en pappa – och sex barn utan mamma.

Pappan: ”Hon vägrade”

– Det var verkligen viktigt för henne att bebisen fick bröstmjölk. eftersom det var viktigt för Megan så var det viktigt för mig, berättade maken Michael Richards, enligt People.

– Till och med när hon var allvarligt sjuk och var sängliggandes så kunde jag inte få henne att sluta pumpa bröstmjölk. Jag pratade med henne om att sluta eftersom det tärde på henne. Jag föreslog att vi skulle börja med flaska istället, men hon vägrade, fortsätter pappan Michael Richards.

Exklusivt
Emelie Claesson, 29, fick inte rätt hjälp – var svårt sjuk i cancer

Efter att pappan Micheal Richards berättat om familjens svåra situation för en lokal tv-station i Missouri så har allmänheten kommit till familjens hjälp. Främlingar har nu donerat 11,8 liter bröstmjölk till familjens fem månaders lilla bebis.

– Den första donationen kom från en kvinna som också hette Megan, berättade den döda mammans syster Brittany Eppenauer.

– Det är överväldigande att veta att andra mammor bryr sig så mycket, fortsätter Megan Richards syster.

Maken och pappan Michael Richards med sin bortgångna fru – Megan Richards.

Foto: FACEBOOK

Över 300 främlingar ville donera bröstmjölk

Megan Richards dog den 15 november. Sedan dess har familjen fått över 300 e-postmeddelande med olika främlingar som vill donera bröstmjölk.

Mamman smittades med det dödliga viruset covid-19 omkring den 9 november. Först blev barnen sjuka – och snart smittades även mamman och pappan. Hela familjen återhämtade sig fort – förutom ovaccinerade mamma Megan. Även den femmånaders gamla bebisen Myles hade en tuff tid med sjukdommen.

– Hon ammade ju fortfarande. Så jag försökte få henne att stanna kvar i sängen. Men det var svårt för henne att vila, eftersom hon bara ville göra allt hemmavid, säger pappan till den lokala tv-stationen.

– Men jag tror det var efter tre, eller fyra dagar efter hon fick sitt första positiva test som hon blev riktigt dålig, berättar Micheal.

Mammas chock – övergivna barnet var sonens biologiska syster

Familjen tog sin mamma till sjukhuset efter att Megan blivit riktigt dålig. Men inte heller det var utan kamp – då mamman först vägrade. Hon påstod att hon inte alls var så sjuk, men när pappa Michael hittade henne medvetslös på golvet i hemmet fördes hon till sjukhus i ambulans.

– Det var verkligen läskigt. Jag kunde inte få henne att vakna eller att svara mig. Jag visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till, berättar pappan.

Familjen uppmanar nu fler att vaccinera sig.

Foto: GOFUNDME SS

Vill att fler ska vaccinera sig: ”Ångrar mig”

Trots att de till en början trodde att Megan skulle återhämta sig på sjukhuset så dröjde det inte länge innan hon fick hjärtstillestånd. Efter intensiva försök att få henne tillbaka i livet förklarade läkarna henne död – 32 år gammal.

Nu manar pappa Michael och resten av familjen på allmänheten att vaccinera sig mot covid-19. De har även öppnat en GoFundMe för att samla in donationer och bröstmjölk.

– Jag ångrar mig verkligen att jag inte tryckte på henne hårdare att vaccinera sig, säger pappan.

LÄS OCKSÅ: 75-årig mormor fick stroke – lurades på pengar av barnbarnen

LÄS OCKSÅ: 24-åringen har lagt 85 000 kronor på att förminska brösten

Foto: FACEBOOK, GOFUNDME

SENASTE NYTT!