Osannolika chocken för enäggstvillingarna: ”Blir systrar”

Enäggstvillingarna Jessica och Josefine Vannfält med sina gravidmagar och ultraljud på barnen.

FOTO: Instagram
Enäggstvillingarna Jessica Vannfält och Josefine Vannfält har gjort det mesta tillsammans och nu är de även gravida samtidigt.
De är beräknade att föda med bara tre veckors mellanrum.
I Efter Fem i TV4 berättar de om roliga missförståndet som uppstod när fick reda på den andres graviditet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"
0:28

Efter reklamen: Tvillingarna gosar i badet "Som om de vore i livmodern"

(0:28)

Slå på ljud

Många studier visar att enäggstvillingar följs åt mycket genom livet, känner samma saker och tar samma livsval ungefär samtidigt. Det stämmer verkligen för enäggstvillingarna Jessica Vannfält och Josefine Vannfält, 31 i Stockholm respektive Linköping.

Enäggstvillingarna har gjort det mesta tillsammans och nu ska de även ha barn samtidigt. Och det hela var inte alls planerat,berättar de i Efter Fem i TV4

– Det var en slump. Sedan är vi så klart på samma plats i livet så det var inget jättekonstigt på så sätt. Men att det blev så nära var inte planerat, säger Jessica Vannfält i Efter Fem.

Det var Jessica som fick reda på sin graviditet först men eftersom hon skulle resa iväg till Los Angeles bestämde hon sig för att vänta med att berätta för familjen tills efter resan. När hon kom hem insåg hon dock att hon inte skulle träffa tvillingsystern Josefine på ett par veckor.

Jessica Vannfält och Josefine Vannfält håller händerna om sina magar.

Jessica Vannfält och Josefine Vannfält med sina gravidmagar.

FOTO: Instagram

”Hur sjutton kan hon veta...?”

Hon tog då en klassisk bild på gravidmagen med ett hjärta format med händerna framför och skickade till systern. Josefine som själv precis fått reda på att hon var gravid fick en chock.

– Min först tanke var, ”hur sjutton kan hon veta att jag är gravid?”, berättar Josefine som sa till sin sambo att Josefine redan verkade veta att hon var gravid.

Sambon kom då på tanken att Jessica kanske också var gravid – Josefine ringde då spänt upp sin syster.

– Jag ringde upp på en gång och frågade är du gravid för det är jag också? Det var en härlig överraskning. Jag hade tänkt överraska henne men hon hann först, säger Josefine.

Jessica Vannfält och Josefine Vannfält håller händerna om sina magar.

Josefine och Jessica är minst sagt lika och frågan är hur lika deras barn blir som faktiskt teknisk sett blir halvsyskon eftersom enäggstvillingar har samma dna.

FOTO: Instagram

Kan föda samma dag – barnen blir halvsyskon

Eftersom Jessica och Josefine är enäggstvillingar och alltså har samma dna blir deras barn faktiskt halvsyskon, vilket tvillingarna tycker är extra kul.

De två systrarna är beräknade att föda med bara tre veckors mellanrum – och båda förväntas få små flickor. Jessica beräknas föda i slutet av februari och Josefine i mitten av mars. Och det kan alltså bli så att de föder samma dag.

– Sannolikheten är väl ganska låg men man vet inte, säger Josefine.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN