Olivia Bentley, 26, tappade håret – då dumpades hon av sin pojkvän

Olivia Bentley

Olivia Bentley började tappa håret när hon var 16 år gammal.
Ett år senare dumpades hon av pojkvännen – som inte ville ha flintskalliga barn.
– Jag var bara 17 år. Men herregud vilken hemsk sak att säga till någon, säger hon.
Katten Midas har fyra öron
Slå på ljud

I flera år dolde Olivia Bentley, 26, sitt håravfall. Problemet hade börjat när hon var 16 år, strax efter att hon börjat använda p-piller. Hårtester började trilla av när hon borstade håret.

Problemet blev värre och värre. Till slut kunde det trilla av hår när hon stod i duschen, eller när hon drog med fingrarna längs håret för att få till den rätta frisyren.

De kala fläckarna på huvudet försökte hon kamouflera bort genom att använda blekmedel. Enligt Oliva Bentley var det ”en dålig idé” och allt blev bara sämre.

Olivia Bentley

Olivia Bentley började tappa håret när hon var 16 år gammal. Ett år senare dumpades hon av pojkvännen som inte ville gifta sig av rädsla för att få barn utan något hår.

Beretta/Sims/REX

Olivia dumpades av pojkvännen

I stort sett hela sin uppväxt hade hon kämpat med dåligt självförtroende och självkänsla. Att förlora håret gjorde inte saken bättre.

– Jag var en 'late bloomer'. Jag hade inga bröst och tyckte redan att jag såg ut som en pojke, och nu började mitt hår trilla av. Så jag kände mig i princip som en kille och det var väldigt jobbigt. Jag minns hur jag bara satt på mitt rum och grät, säger Olivia Bentley till The Sun.

Det blev heller inte bättre när pojkvännen dumpade henne, av rädsla för att en dag få barn med kala fläckar på huvudet.

– Jag var bara 17 år. Men herregud vilken hemsk sak att säga till någon.

HJÄLP! Tappar du hår? Här är läkarens tips

Bar peruk i flera år: ”Ett sätt att skydda mig själv”

Olivia Bentley sökte läkarvård och fick veta att hon hade alopecia. I flera år har hon dolt håravfallet genom att bära peruker – fram tills nu. I takt med att självförtroendet, och självkänslan, växt har hon börjat skippa peruken.

– Peruken var ett sätt att skydda mig själv och jag kunde inte gå någonstans utan den. Om jag reste bort kunde jag ha ångest för att jag glömt packa med den, men mitt liv är så mycket bekvämare nu.

Olivia Bentley har gjort sig känd för sin medverkan i realityserien ”Made in Chelsea”, där man får följa ett gäng ungdomars liv i London.

– Att filma med peruk är som att bära en hatt av ull hela tiden. Jag minns hur vi ibland filmade i värmen och hur svett bara rann nedför ansiktet. Att inte behöva bry sig om det nu känns befriande.

Olivia Bentley

Olivia Bentley är en av personerna i ”Made in Chelsea”. Hon har tvingats filma på varma ställen med peruk på huvudet, vilket varit jobbigt.

Keith Mayhew

Därför gick Olivia ut med sin alopecia

Beslutet att gå ut med håravfallet började när hon fick flera elaka kommentarer på social medier. Folk undrade varför hon gick runt med en peruk på huvudet och när hon berättade om sin alopecia blev hon kallad både det ena och det andra.

– Kommentarerna fick mig att gå ut offentligt med allt och jag är väldigt glad för det. Ingen har tittat konstigt på mig och jag får hela tiden meddelanden av folk som säger ”Tack så mycket".

– Tittar du på Instagram ser allt likadant ut – hårförlängningar, stora läppar, stora bröst. Fler personer borde försöka uppskatta vad de har. Jag älskar mitt hår nu. Det gör mig lite annorlunda, och jag gillar det.

Olivia Bentley

Olivia Bentley beskriver det både som ”befriande” och ”bekvämt” att inte längre behöva ha en peruk på huvudet. I dag har hon mycket bättre självförtroende.

ITV/Shutterstock

LÄS OCKSÅ: OS-stjärnan Maria, 25, räddar livet på sjuk bebis

LÄS OCKSÅ: Emma födde dottern Wilma – när hon låg i koma

Foto: Beretta/Sims/REX, Keith Mayhew, ITV/Shutterstock

FRÅN FÖRSTASIDAN