9-åriga Olivia skjuten i sitt eget hem – polisens vädjan

30 aug, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
Olivia, 9, skjuten i sitt eget hem – polisen vädjan till gängen
9-årig Olivia sköts till döds i sitt hem.
Gärningsmannen är fortfarande på fri fot.
Nu sörjer en hel stad, rapporterar The Sun.
Annons
9-åringen räddar sin mamma från rånare
9-åringen räddar sin mamma från rånare

En nioårig flicka har skjutits till döds i Liverpool, Storbritannien. Nu sörjer en hel stad – och polisen jagar en fortfarande okänd gärningsman.

Flickan, som hette Olivia Pratt-Korbel, träffades av en förlupen kula när hennes mamma öppnat familjens ytterdörr.

Olivia, 9 år gammal, skjuten till döds i sitt eget hem.

Polisen tillkallades snabbt till platsen, under måndagskvällen, den 22 augusti. Men flickan liv gick inte att rädda. Hon förklarades död på Alder Hey Children's Hospital. En pågående utredning tror att skjutningen är relaterad till gängbrott.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Familjen är fullständigt förkrossade, otröstliga och hjärtekrossade efter händelsen, säger polischef Serena Kennedy i Liverpool.

– Mordet har skakat hela vårt samhälle, fortsatte polischefen.

Gärningsmannen på flykt – polisen vädjar om hjälp

Enligt polisen hade familjen ingen koppling till gängkriminalitet. Gärningsmannen är forfarande okänd. Polisen har även bett gängkriminella grupper att komma med information om händelsen.

– Jag vill ta tillfället i akt och be alla medlemmar i gängkriminella grupper att komma fram med information om händelsen som kan hjälpa oss. Att mörda en nioårig flicka går över alla gränser. Har man någon information som kan leda till att en person hamnar bakom galler får man gärna hjälpa till, säger polischefen i ett uppseendeväckande uttalande.

Sprang in i nioåringens hem

Gärningsmannen ska flytt platsen iklädd en svart jacka, en svart balaclava och med en pistol i handen berättar polisen under sin pressträff. Han ska skjutit på två personer som gick gående i ett bostadsområde. Alla inblandade flydde från platsen.

Annons

– Olivas mamma, Cheryl, öppnade ytterdörren när hon hörde kalabalik utanför sitt hem. En av männen som flydde på platsen sprang då in i nioåringens hem. Gärningsmannen sprang då efter och avlossade flera skott in hemmet. Både mamman och Olivia skadades, säger polisen.

Nioåriga Oliva Pratt-Korbel sörjs nu över hela Liverpool.

Foto: TT, PRIVAT

Annons