Parets obehagliga upptäckt på semesterboendet: ”Enormt övergrepp”

En kameralins syns genom ett hål i väggen och paret Ana Lucia och Júlia intervjuas med en mikrifon framför sig.

FOTO: The Sun/CEN
Det semestrande paret Ana Lucia och Júlia fick sig en otäck överraskning på semestern.
I semesterboendet hittade de en välplacerad kamera – efter att ha bott där i en vecka.
– Vi blev utsatta för detta i en vecka, säger Ana till The Sun.
Hus rasar över buss – fångades på film
0:32

Efter reklamen: Hus rasar över buss – fångades på film

(0:32)

Slå på ljud

Paret Ana Lucia Bezerra och Júlia Stoppa från Goiânia i Brasielien hade bokat ett boende i Rio de Janeiro för en semesterresa. De hade bokat ett boende via tjänsten Airbnb och var nöjda med boendet fram tills de gjorde en fasansfull upptäckt efter att ha bott där i en vecka.

Paret la märkte till en konstig luftventil längst upp i garderoben i sovrummet. Júlia fick klättra upp på en stege för att nå ventilen och när hon höll flicklampan på sin telefon över den såg hon en kameralins. Hon såg att det lyste från linsen.

– När jag såg lyset sa jag, ”älskling jag tror att det är en riktig kamera. Ana blev väldigt orolig, berättar Júlia.

Paret om händelsen: ”Enormt övergrepp”

Kameran var riktad rakt mot sängen som paret hade sovit i under en vecka. Paret såg även att kameran hade en ljudkabel vilket innebär att kameran även kunde ta upp ljud. Sladdarna ledde även in i badrummet men paret kunde inte hitta några flera kameror där.

– Alla övergrepp måste avslöjas så att folk blir medvetna. Jag tror att alla som ser den här videon kommer att gå till sitt Airbnb och leta efter en kamera. Och du får möjligheten att inte gå igenom det enorma övergrepp vi har varit med om. Vi blev utsatta för detta i en vecka, säger Ana till The Sun.

Svaret från Airbnb: ”Stort allvar”

Paret har anmält händelsen till polisen och även till Airbnb. De har fått alla pengar tillbaka från företaget som ser allvarligt på incidenten.

–Vi tar rapporter av denna karaktär på otroligt stort allvar, och vårt specialiserade säkerhetsteam har stängt av denna värd från plattformen medan vi undersöker, säger Airbnb i en kommentar till New York Post och betonar att övervakningsenheter i deras boenden är strikt förbjudet.

FOTO: The Sun/CEN

FRÅN FÖRSTASIDAN