Obama bekräftar UFO efter släppta filmerna: ”Tar det här på allvar"

Barack Obama

Barack Obama bekräftar att man undersöker UFO efter att flera bilder och filmer på oförklarliga luftfenomen släppts.
– Vi har ingen förklaring på hur de rör sig, säger den förre presidenten i talkshowen The Late Late Show.
Slå på ljud

Den amerikanska flottan har tidigare bekräftat att man observerat mystiska och oidentifierbara luftfenomen. Förra året bekräftade försvarsdepartementet Pentagon att tre filmer som läckt på internet var äkta och att flera piloter bevittnat ett föremål som rört sig i hög hastighet.

I ett av klippen kan man höra hur en tagen, upprymd och chockad person utbrister:

– Det är en hel flotta av dem! Herregud, de flyger alla mot vinden, vinden är 120 knop västerut. Titta på den där saken, grabben.

Ny film släpptes nyligen

Mystiska iakttagelser har även gjorts nyligen. Utanför San Diegos kust upptäcktes ett mörkt föremål i luften, innan det svängde ner i vattnet och försvann. Dokumentärfilmaren Jeremy Corbell delade med sig av upptäckten på Instagram. Pentagon bekräftade senare att filmen var äkta och att observationen gjorts av en marinsoldat 2019. Det skriver NBC San Diego.

Obama bekräftar nu

Nu har även USA:s förre detta president Barack Obama uttalat sig om de mystiska observationerna. I en intervju med James Corden i The Late Late Show bekräftade han att filmerna är äkta.

– Vad som är sant är att det finns bilder och filmer på objekt i luften som vi inte riktigt vet vad de är. Vi har ingen förklaring på hur de rör sig, deras omloppsbana, och de hade inte något sammanhängande mönster, säger Barack Obama.

– Så jag tror att människor fortfarande tar det här på allvar och försöker undersöka och ta reda på vad det är.

UPPRYMD Paula: Jag blev bortförd av aliens

Redan när Barack Obama tillträdde sitt presidentämbete 2009 var han ivrig på att få veta om man gjort några hemliga UFO-observationer.

– Sanningen är att när jag tillträdde frågade jag: ”Okej, finns det ett laboratorium någonstans där vi håller främmande varelser och rymdskepp?” De gjorde lite research och svaret var "nej".

Barack Obama

Barack Obama.

Tony Dejak

Pentagon: ”Regelbundna intrång”

Pentagon har tidigare sagt att orsaken till att man bekräftat filmernas äkthet har med säkerhet att göra och att det som eventuella UFO:s ägnar sig åt är rena intrång och att de utsätter amerikanska piloter för fara.

– Det handlar om regelbundna intrång av oidentifierbara luftfenomen på våra övningsområden, har Joe Gradisher, talesperson för den amerikanska flottan, tidigare sagt till CNN.

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Små virusjägare hårdtränas – ska kunna LUKTA sig till covid

Foto: Instagram, TT/Tony Dejak

SENASTE NYTT!