Henrik Lundqvists nya toppjobb: ”Som att komma hem”

Henrik Lundqvist har fått ett nytt jobb – för Madison Square Garden

TT
Henrik Lundqvist slutade med ishockeyn för drygt ett år sedan.
Nu har den svenske målvaktsikonen landat ett nytt toppjobb.
Familjen blir kvar i New York.

En av Sveriges främsta ishockeymålvakter genomtiderna tvingades ge upp karriären efter att han drabbats av ett hjärtfel.

Det beskedet gav 40-åringen för drygt ett år sedan.

Men Henrik Lundqvist, frun Therese Andersson, och döttrarna Charlise, 9, och Juli, 7, blir ändå kvar i New York – och Madison Square Garden blir fortsatt ”Henkes" arbetsplats.

Efter att ha spelat sina hemmamatcher i den berömda arenan har Lundqvist nu fått ett toppjobb i en ny skräddarsydd roll.

Henrik Lundqvist: ”Så tacksam"

Det är MSG Sport och Madison Square Garden Entertainment Corp som meddelar att 40-åringen ska arbeta för båda organisationerna för att stötta bolagens affärsverksamhet.

– Jag är så tacksam och glad över att börja min nya roll som ambassadör för Madison Square Garden! Nu är tiden inne att bli involverad på Garden igen. Varje gång jag kommer in i den byggnaden är det som att komma hem. Nu får jag möjligheten att vara där på flera matcher, konserter och events, säger Lundqvist i ett uttalande.

Målvaktsikonen har redan sin tröja hissad i taget i arenan efter att ha spelat i densamma i 15 säsonger för New York Rangers.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN