fascinerande liv

Bebisarna skickades hem med fel föräldrar – fick veta sanningen efter 38 år

Alyona och Vasilya.

FOTO: NTV
Dättrarna förväxlades vid födseln.
Alyona växte upp med fel mamma och fick under hela uppväxten höra att hennes mamma måste varit otrogen.
38 år senare kom sanningen fram efter att det genomfört ett DNA-test.
Explosion i Ukrainska Dnipro
0:28

Efter reklamen: Explosion i Ukrainska Dnipro

(0:28)

Slå på ljud

Alyona Romanova växte upp med en mamma och en pappa som hon länge trodde var sina biologiska föräldrar. Familjemedlemmarna hade dock sina misstankar – med åren blev dottern allt mer olik sina föräldrar.

Alyona berättar för The Sun att hennes mamma Valentina Baulina, 78, gång på gång anklagades för att ha varit otrogen mot pappan hemma i den ryska byn i Sibirien. Alyona hade nämligen distinkta asiatiska drag, medan föräldrarna såg mer europeiska ut.

– Grannarnas skvaller sårade mig verkligen. Jag visste att min mamma, som uppfostrade mig, var en bra person, men det hade förekommit rykten ända sedan min födsel, berättar Alyona.

Det var inte förrän Alyona träffade Gulsina Kudryakova som sanningen uppdagades.

Flickorna växte upp i byarna bredvid varandra

Gulsina Kudryakovas erfarenheter är inte olika Alyonas. Likt henne var hon mycket olik sin familj och sin mamma Vasilya Baimurzina, 67. Gulsina växte upp med ljus hy och ljust hår i en familj som hade mörkare och mer asiatiska drag.

Gulsina växte upp i en grannby till Alyonas hemby och de träffades av slumpen för första gången när de var 13 år gamla. Alyonas pappa besökte sjukhuset och fick höra att det fanns en flicka i en grannby som var hans exakta kopia.

– Min pappa ringde min mamma och berättade det här och min mamma tog med ett foto av mig till sjukhuset och visade det för människorna som hade berättat om flickan som var lik honom, berättar Alyona.

Alyona som då var tonåringen tog saken i egna händer och letade upp flickan som var lik hennes pappa. Men Gulsinas familj ville inte höra vad hon hade att säga – de smällde igen dörren mitt framför näsan på Alyona som faktiskt var deras biologiska dotter.

DNA-testet som skulle förändra allt

Det skulle dröja flera år innan något faktiskt hände. De båda flickorna, som nu var vuxna, stötte på varandra i staden Kyzyl nära deras hembyar.

Alyona och Gulsina blev snart vänner och började fundera mer och mer över olikheterna de hade med sina familjer. Alyona fick träffa Gulsinas föräldrar och allt blev tydligt.

Gulsina och hennes biologiska mamma.

Alyonas mamma blev rejält chockad över nyheten att Gulsina var hennes biologiska dotter.

FOTO: NTV

Trots att mamma Vasilya inte ville lyssna på tonåriga Alyona när hon stod utanför deras dörr för flera år sedan, kunde hon inte sluta tänka på olikheterna mellan henne och dottern hon uppfostrat. För att komma till ro sökte hon in till ett ryskt tv-program där människor får utföra DNA-tester. Och resultatet blev en rejäl chock.

– När jag fick reda på resultaten kände jag en enorm lättnad, jag brast ut i gråt, berättar Alyona.

Alyona och hennes biologiska mamma.

I ett ryskt tv-program fick då båda döttrarna och deras mammor genomföra DNA-tester för att ta reda på sanningen.

FOTO: NTV

DNA-testet visade att föräldrarna som Alyona växt upp med inte var hennes biologiska mamma och pappa och de tog nyheten hårt. Som Alyona trott var Gulsinas föräldrar hennes biologiska föräldrar.

Förväxlades på sjukhuset

När sanningen kom fram på nationell tv tvingades sjukhuset där de båda flickorna föddes att be om ursäkt. Nu försöker båda familjerna få kompensation för denna röra de behövt gå igenom.

– Det är skamligt om det här verkligen har hänt. Det handlar om människoliv och öden, säger chefsläkaren på sjukhuset där flickorna föddes.

FOTO: NTV

FRÅN FÖRSTASIDAN