TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nyfödda bebisen Charlie slutade andas efter märkliga skriket

20 feb, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Charlie
Charlie satt i baksätet när han plötsligt gav ifrån sig ett märkligt skrik.
Sen tappade han andan – och mamma Laura försökte i panik rädda sonens liv.
– Charlie mådde hur bra som helst på morgonen, säger hon.
Annons
Här är de vanligaste barnnamnen 2022Brand logo
Här är de vanligaste barnnamnen 2022

Laura Turner, 30, hade satt sin nyfödda son Charlie i bilbarnstolen och börjat installera sig vid ratten. Då hörde hon ett fruktansvärt ljud och såg att sonen var helt grå och slapp i ansiktet.

– Charlie mådde hur bra som helst på morgonen, men grät som han alltid brukar göra när jag sätter honom i bilbarnstolen. Strax därefter började hans skrik låta väldigt konstigt och när jag tittade bak så andades han inte, säger hon till The Sun.

Charlie
Charlie blev grå, tappade andan och fick föras akut till sjukhus.
Annons

Laura trodde Charlie var död

Laura vände sig i panik mot sitt barn, som hon såg också hade börjat blöda näsblod. Hon trodde att Charlie var död och påbörjade hjärt-och-lungräddning för småbarn, vilket hon lärt sig på en föräldrautbildning.

Charlie fick tillbaka andningen. Samtidigt pratade Laura i telefon med räddningstjänsten, som meddelade att en ambulans var på väg.

– Jag höll honom i en ställning så att blodet inte skulle komma in i luftvägarna. Operatören var hela tiden med och vägledde mig, sa att Charlie kunde höra mig och lugnade honom.

Charlie och Laura Turner
Charlie har i dag hunnit fylla fyra år. Här står han tillsammans med sin mamma Laura.

”Alla föräldrars värsta mardröm”

När ambulansen väl kom fördes Charlie akut till sjukhus. I en vecka låg han i en ventilator och fick vård. Lyckligtvis återhämtade han sig mirakulöst.

Annons

Läkarna konstaterade efteråt att han var fullt frisk och kunde inte hitta orsaken till varför han hade slutat andas, men en förklaring kan vara att näsblodet tog sig in i luftvägarna eller lungorna.

Charlie var bara åtta veckor gammal när det otäcka ägde rum. I dag har han hunnit fylla fyra år och familjen ska nu springa ett virtuellt välgörenhetslopp med flera andra personer. Syftet är att springa lika många mil som en ambulansbil i snitt kör i ett skift, och få andra familjer att förstå vikten av att kunna förstahjälpen.

– Det är alla föräldrars värsta mardröm att se sitt barn i en nödsituation och inte kunna hjälpa till, oavsett om det är en hjärnskakning, kvävning eller förgiftning, säger Georgie Hart, kommunikations på Röda Korset i Storbritannien.

Charlie
Charlie mår i dag hur bra som helst.

Foto: scas.nhs.uk

Annons