Nya videoklippet på Putin väcker frågor om hans hälsa – udda tecknet

Nya videoklippet på Putin väcker frågor om hans hälsa

Nya spekulationer om president Vladimir Putins hälsa har blossat upp ännu en gång.
Detta efter ett uppmärksammat klipp på presidenten under en prisceremoni – där hans kropp inte ser ut att lyda honom.
– Han står och gungar fram och tillbaka, skriver New York Post.
0:34

Efter reklamen: Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågor

(0:34)

Slå på ljud

Ända sedan Rysslands invasion av Ukraina så har president Vladimir Putins hälsa varit mycket debatterad. Bland annat har det spekulerats kring att han lider av svårt cancer och av Parkinsons. Även Putins mentala hälsa har ifrågasattas starkt.

Enligt tidningen Newsweek ska Putin ha behandlats för långt framskriden cancer. Det ska också vara därför som han har undvikt att göra offentliga framträdanden den senaste tiden.

– Han är definitivt sjuk. Huruvida han är döende är endast spekulationer, säger en källa till tidningen.

Detaljen i klippet väcker frågor

Nu har spekulationerna om presidentens sviktande hälsa blossat upp ännu en gång. Detta efter att ett nytt klipp från en prisutdelning i Kreml har spridits.

I klippet kan man se den ryska presidenten som står bakom ett podium för att hålla sitt tal. När kameran i en sekvens zoomar in på presidenten så ser det ut som att hans ben skakar.

I ett annat klipp från ceremonin står Vladimir Putin i ett led med ryska makthavare. Under några sekunder i klippet ser det ut som att presidenten, med sina knutna händer, står och vinglar på platsen utan kontroll över sin kropp.

Enligt New York Post såg det ut som att han både var ”instabil och gungade fram och tillbaka”.

Strutsen kommer in i bilen ”Jag är helt jävla livrädd!”

Se klippet här!

Experten: ”Tre till sex månader”

Enligt tidningen så ska Vladimir Putin blivit avrådd av sin läkare att genomföra längre offentliga framträdanden på grund av hans hälsotillstånd.

Enligt den tidigare spionen Christopher Steele så kan Vladimir Putin avsättas inom en snar framtid, dels på grund av hans sviktande hälsa.

– Jag ser inte att han skulle vara vid makten om tre till sex månader. Det finns tecken på att hans hälsa sviker honom. Om det som CIA och våra källor stämmer så kommer han snart att avsättas, säger han i en tidigare intervju med BBC Radio 4.

FOTO: Yury Kochetkov/Mikhail Metzel/Kremlin Pool

SENASTE NYTT!