Nya uppgifter: Putin använder dubbelgångare – efter hälsoryktena

Foto: TT
Använder Putin en dubbelgångare?
Det menar en underrättelsechef, som pekar ut Putins påstådda dåliga hälsa som en anledningen.
– Det är som ett fingeravtryck, det går inte att mygla med, säger generalen Kyrylo Budanov, enligt The Sun.
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”
0:40

Efter reklamen: Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

(0:40)

Slå på ljud

Vladimir Putin, 69, kan använda sig av en dubbelgångare. Det menar den ukrainska generalmajoren och underrättelsechefen Kyrylo Budanov, som berättar om upptäckten i ukrainsk tv.

Beviset? En bild på Putins öra.

Putins hälsa kraftigt ifrågasatt

Anklagelsen om dubbelgångaren kommer efter att den ryska presidentens hälsa kraftigt ifrågasatts. I flera virala klipp, samt uppgifter till västerländska medier, har sedan den ryska invasionen av Ukraina eskalerade den 24 februari, 2022, menat att Putin sett sjuk ut.

Många har spekulerat i orsaken. Allt från blodcancer, till hjärntumörer och Parkinsons har lyfts i västerländsk media. Senast landade Putin i Iran under ett statsmöte och bilderna från flygplatsen fick många att lyfta på ögonbrynen.

I ett av klippen syns 69-åring gå på landningsbanan efter att det ryska statsplanet landet i Tehran. Men något var fel – för plötsligt började Putins se halt och lytt ut.

Enligt den ukrainska underrättelsechefen Kyrylo Budanov ska den ryska dubbelgångaren ha ett annorlunda öra än president Putin.

Foto: MAXIM SHEMETOV

”Det är något fel”

Journalisten Ragip Soylu, som arbetar på Middle East Eye, skriver på plattformen Twitter att något inte stämde med Putin:

”Det är något fel med hans gång”.

I en efterföljande tweet skriver Ragip Soylu att Putins högra arm inte rör på sig.

”Hans högra arm rör sig inte heller. Konstiga bilder”.

Ebba Buschs fräcka attack mot Annie Lööf – kängan inför alla

”Varje persons öra är unikt”

Nu misstänks Vladimir Putin istället för att använda sig av en dubbelgångare, för att ge ett stadigare intryck. Men vissa detaljer går inte att förfalska. Det menar åtminstone Kyrylo Budanov – som nyligen blev Ukrainas underrättelsechef.

I den ukrainska tv-kanalen Groshi anklagar generalmajoren Putin.

– På bilden kan man se flera detaljer, som öronen, som är annorlunda. Det är som ett fingeravtryck, det går inte att mygla med. Varje persons öra är unikt, säger Kyrylo Budanov och pekar på att Putin hälsa kan vara en faktor till att han skulle använda sig av en dubbelgångare.

Kändissoldaten Ben Grants förband skjuter ner rysk pansarvagn

Se klippet här!

Foto: TT

SENASTE NYTT!