krimfall

Nya polisfyndet i lägenheten där Tove dog – blodspår från en man

Blodspår från en man har hittats i lägenheten som Tove, 21, dog i

FOTO: Missing People
Polisen har gjort ett nytt fynd hemma hos den 20-åriga kvinnan som erkänt misshandel och gravfridsbrott i det uppmärksammade Tove-fallet.
Expressen skriver att det hittats blodspår från en man på mordplatsen i kvinnans lägenhet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Det var i början av november som Tove, 21, hittades död i ett skogsområde utanför Vetlanda, hon hade då varit försvunnen i 17 dygn efter en utekväll på stan. Två misstänkta kvinnor, en 18 år gammal och en 20 år gammal, har suttit häktade sedan oktober. De har fram till denna vecka nekat till all form av inblandning i det uppmärksammade mordfallet.

I tisdags nådde polisen en ny milstolpe då den ena kvinnan (20-åringen) erkände att Tove dog under en misshandel i kvinnans lägenhet. Hon greps sedan av panik och gömde kroppen. Däremot nekar hon till mord.

Platsen där Tove, 21, hittades död. Ett skogsområde utanför småländska Vetlanda.

Platsen där Tove, 21, hittades död. Ett skogsområde utanför småländska Vetlanda.

FOTO: Adam Ihse/TT

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände. Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till Aftonbladet.

– Efter det blev det en fullständig paniksituation och det efterföljande förloppet som innefattar gravfridsbrott har min klient numera erkänt, fortsätter advokaten.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Fyndet behöver inte ha koppling till mordet

Nu skriver Expressen att flera tekniska fynd har gjorts i brottsutredningen, bland annat på mordplatsen hemma hos den 20-åriga kvinnan. Fynden har kunnat stärka misstankarna mot båda kvinnorna.

Tidningen uppger att polisens tekniker hittat blodspår från en man i lägenheten. Expressen skriver att att flera personer haft tillgång till lägenheten under den aktuella helgen och blodspåret behöver nödvändigtvis inte ha någon koppling till mordet, men det är en sak som snabbt måste kunna fastställas.

Toves minnesplats med ljus och blommor på torget i Vetlanda.

Toves minnesplats med ljus och blommor på torget i Vetlanda.

FOTO: Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

Polisen har topsat flera män i jakten på att finna vem blodet kommer ifrån, men ännu har inte rätt person hittats. De andra tekniska fynden som gjorts i lägenheten vill kammaråklagaren Adam Rullman inte gå in på. Dock bekräftar han att flera andra personer, utöver de brottsmisstänkta kvinnorna, har topsats under mordutredningen.

– Ja absolut, som vanligt i denna typ av utredningar, säger han.

Den rättsmedicinska utredningen är inte heller helt klar – det har planerats nya förhör med 18- och 20-åringen för att komplettera utredningen.

FOTO: Missing People, Adam Ihse/TT, Stefan Jerrevång/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN