TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Nya misstankarna om Putins dåliga hälsa – efter klippet

01 aug, 2022 
Vladimir Putin.
Ännu en gång ifrågasätts Vladimir Putins hälsa kraftigt.
Denna gång efter att ett uppmärksammat klipp på presidenten publicerats – där han inte verkar kunna röra sin högra arm.
Annons
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”Brand logo
Världsledarnas hån mot Putin ”Ska vi ta av oss kläderna?”

Ända sedan Rysslands invasion av Ukraina i februari i år har också president Vladimir Putins, 69, hälsa varit kraftigt ifrågasatt. Det har både spekulerats kring om presidenten lider av svår cancer, Parkinsons sjukdom eller om han har en hjärntumör. Även Putins mentala hälsa har ifrågasatts.

Tidningen Newsweek har tidigare skrivit att Putin ska ha behandlats för långt framskriden cancer. Ryktena har dock kraftigt ifrågasatts av Moskva.

– Han är definitivt sjuk. Huruvida han är döende är endast spekulationer, säger en källa till tidningen.

Nya detaljer väcker misstankar

Nu har nya misstankar om presidentens hälsa blossat upp efter att ett uppmärksammat klipp på Putin börjat spridas, detta skriver The Mirror.

Annons

I helgen firade presidenten ryska flottans dag i S:t Petersburg. Under firandet kunde man se Putin halta när han gick en runda tillsammans med försvarsminister Sergej Shoigu, 67, och Shoigus dotter Ksenia, 31.

Men det var när den ryske presidenten skulle få en rundvisning på ett militärmuseum av Ksenia som incidenten, som nu har fått folk att ifrågasätta hans hälsa, inträffade.

Expertens ord om Putin: ”Allvarliga problem”

Under rundturen på museet blev han plötsligt anfallen av envisa myggor på höger sida av ansiktet. Det mest naturliga i ett sådant läge brukar vara att man använder sin högra arm för att vifta bort insekterna. Men istället så tvingades Putin att använda sin vänstra hand, medan hans högerarm hängde längs kroppen alldeles still.

Annons

Klippet på en myggviftande Putin har nu spridit sig och fått folk runt om i världen att spekulera. Enligt The Mirror så ryktas det också att 69-åringen omger sig av en grupp läkare när han reser runt både i Ryssland och utomlands.

Enligt The Mirror så har också den ryske statsvetaren Valery Solovey länge menat att Putin lider av svåra hälsoproblem.

– USA, speciellt CIA, har information om den ryske presidentens verkliga hälsotillstånd. De vet definitivt att han har allvarliga problem, inklusive psykiska sådana, har Solovey sagt enligt The Mirror.

FOTO: Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool/Mikhail Klimentyev

Annons