Nya fyndet som kan lösa mordet på JonBenét Ramsey: "Hundra procent säker"

Nya fyndet som kan lösa mordet på JonBenét Ramsey

Det olösta mordet på den sexåriga JonBenét Ramsey kan närma sig sin upplösning.
Radar Online avslöjar att utredare arbetar utifrån en ny misstänkt gärningsman.
– Jag är hundra procent säker på att vi har rätt misstänkt, säger utredaren Roscoe J. Clark till sajten.

Mordet på den sexåriga JonBenét Ramsey är ett av de mest omtalade och mystiska mordfallen i USA:s historia. Sexåringen, som hade gjort sig känd för att ha medverkat och vunnit en rad skönhetstävlingar, anmäldes försvunnen av sin mamma Patsy Ramsey tidigt på morgonen den 26 december 1996.

Föräldrarna trodde att dottern blivit kidnappad. Samma morgon hade de hittat ett tresidor långt brev på trappan utanför huset med ett krav på 118 000 dollar om de ville se sin dotter igen. Kidnapparen eller kidnapparna hade också skrivit att de skulle höra av sig vid 10-tiden och om de kontaktade polisen skulle dottern dö.

JonBenét Ramsey

JonBenét Ramsey medverkade i flera skönhetstävlingar

Mark Fix

Polisen anlände till hemmet för att genomföra en teknisk undersökning och säkra spår. Familjen Ramseys vänner anslöt som moraliskt stöd och kontaminerade stora delar av brottsplatsen, något polisen i efterhand fått hård kritik för.

– Polisen gjorde ett fruktansvärt, fruktansvärt dåligt jobb med att säkra platsen och om du inte säkrar platsen får du inga bra bevis. Människor strömmade igenom det där huset, har reportern Diane Dimond, som bevakade fallet, tidigare sagt till ABC News.

JonBenét Ramsey hem

JonBenét Ramsey hittades död i källaren

David Zalubowski

Föräldrarna misstänktes direkt

Efter flera timmar utan minsta spår efter JonBenét gav polisen upp och alla utom en lämnade hemmet. Pappan John Ramsey ombads att gå igenom huset en extra gång och se ifall det fanns några tecken på saker som saknades. Det var då som han hittade sin dotter död i källaren, ett område som polisen glömt genomsöka.

– Jag visste direkt vad jag hittade. Jag hittade min dotter. Hon låg på en vit filt. Hon var inlindad runt filten. Händerna var bundna över hennes huvud. Hon hade tejp för munnen. Jag knäböjde bredvid henne, kände hennes kind, tog omedelbart bort tejpen från hennes mun. Jag försökte lossa sladden som band hennes händer, men jag fick inte av knuten, sa John Ramsey 2000.

Det konstaterades senare att JonBenét dött genom strypning. Hon hade även utsatts för sexuella övergrepp och fått stötar av en elpistol.

Föräldrar misstänktes direkt för att ha mördat sin dotter och att de försökt få det hela att se ut som en kidnappning. Bland annat hade kidnappningsbrevet skrivits med en penna från huset, på en lapp från Patsy Ramseys anteckningsblock.

Patsy Ramsey och John Ramsey

Patsy Ramsey och John Ramsey har misstänkts för mordet på dottern JonBenét Ramsey.

Ric Feld

Ny person pekas ut som mördaren

25 år senare har det funnits flera misstänkta i fallet och det har blivit ett av USA:s mest påkostade någonsin. Radar Online avslöjar nu att utredningen tagit en ny vändning och att utredare jobbar med att kartlägga en ny misstänkt gärningsman.

LÄS MER: Kusliga sanningen bakom Netflix-serien

Efter att Roscoe J. Clark, grundare av online-gruppen JonBenét Investigations, och medutredaren Derek Brommerich lokaliserat den misstänkte gärningsmannen i Colorado, och lyckats plocka upp en av mannens cigarettfimpar, hoppas man nu att moderna dna-analyser ska koppla mannen till mordet och äntligen få svar på vad som hände kvällen då JonBenét mördades.

Den nya informationen samt analyserna har lämnats in till polisen.

– Detta kan vara genombrottet som alla har längtat efter de senaste 24 åren och det bygger på hårda bevis och kriminalteknik. Jag är hundra procent säker på att vi har rätt misstänkt, säger Roscoe J. Clark till Radar Online.

Den misstänkta gärningsmannen ska vid tillfället bott granne med familjen Ramsey.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Leif GW:s teori om kungens stulna jättebjörn

LÄS OCKSÅ: 33-årige Jimmy Sjöberg stukade fingret – dödförklarades av läkare

LÄS OCKSÅ: Chocken: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

FOTO: TT / Ric Feld, TT / David Zalubowski, TT / Mark Fix