brott

Nya detaljer om 13-åriga Filippas förövare – vännen i chock

Presskonferens om den häktade 32-åringen.

FOTO: TT
Nu framkommer nya detaljer om den 32-åring som misstänks ha kidnappat 13-åriga Filippa på danska Själland.
Mannen misstänks också för mordet på 17-åriga Emelie Meng som försvann sommaren 2016.
– Han har dolt en helt förfärlig sida, säger en av 32-åringens vänner.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”
0:33

Efter reklamen: Livstidsdomen för Adrianamordet ”Det är ingenting att diskutera”

(0:33)

Slå på ljud

Det var tidigare i april som 13-åriga Filippa försvann från sin tidningsrunda i Kirkerup på danska Själland. Efter en stor sökinsats återfanns flickan vid liv i en villa inte långt från platsen hon försvunnit från.

I samband med att flickan räddades greps en 32-årig man misstänkt för frihetsberövande och våldtäkt. Nu framkommer även att mannen är misstänkt för mordet på 17-åriga Emelie Meng som försvann sommaren 2016. På julafton samma år hittades hon mördad.

Under utredningens gång har flera detaljer om mannen uppdagats. Personer som känner 32-åringen berättar om chocken för danska Ekstrabladet.

”Det är väldigt obehagligt att tänka på...”

32-åringen som suttit frihetsberövad sedan tillslaget misstänks nu för flera brott. Det handlar om kidnappningen av 13-åriga Filippa, mordet på 17-åriga Emelie Meng samt ett våldtäktsförsök som ska ha skett under knivhot i Sorø ifjol.

Under utredningens gång har det även kommit uppgifter om att mannen varit fotbollstränare för ett flicklag, rapporterar danska TV2.

Sökinsats efter 13-åriga Filippa.

32-åringen kopplas till mordet på Emelie Meng eftersom han ägt en bil som liknar den som polisen eftersökte i samband med 17-åringens försvinnande 2016.

FOTO: Claus Bech/TT

Det var mellan åren 2011 och 2012 som mannen och hans äldre bror ställde upp som volontärer för ett lag på västra Själland. Tv-kanalen har pratat med en idag 24-årig kvinna som tränades av bröderna. Hon minns den yngre brodern som hjälpsam och tystlåten. Han ska vid flera tillfällen erbjudit sig att skjutsa flickorna i laget till och från träningarna.

– Det är väldigt obehagligt att tänka på att jag var 13 år när han var min tränare, precis som flickan som kidnappades, säger hon.

32-åringens villa.

13-åriga Filippa hittades vid liv i 32-åringens bostad.

FOTO: Ida Marie Odgaard/TT

Vännen: ”Har har dolt en helt förfärlig sida”

Danska Ekstrabladet har pratat med en vän till den 32-åriga mannen. För vännen kommer uppgifterna om brott som en rejäl chock.

Personen, som väljer att vara anonym, har känt mannen i 14 år.

– Han har dolt en helt förfärlig sida, säger vännen.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN