Nya bisarra bilden på Joe Biden och hustrun Jill får världen att undra

Joe Biden.

Den nya bilden på president Joe Biden och hans hustru Jill får nu hela världen att höja på ögonbrynen.
Under parets besök hos ex-presidenten Jimmy Carter och hans fru fotades alla fyra tillsammans.
Nu reagerar flera över den minst sagt bisarra detaljen.
Se när statsminister Stefan Löfven får sin första vaccinspruta mot covid-19
Slå på ljud

Den 20 januari i år tillträdde Joe Biden, 78, ämbetet som president efter att ha vunnit över Donald Trump i kampen om vem som skulle bli USA:s nya överhuvud.

Joe Biden har tidigare varit gift med läraren Neilia Biden och tillsammans fick de tre barn. 1972 omkom Neilia Biden tragiskt i en trafikolycka. Idag är Joe Biden gift med läraren Jill Biden som han gifte sig med 1977. Paret har dottern Ashley tillsammans.

Uppmärksammade mötet med ex-presidenten

Joe Biden är den äldsta sittande presidenten någonsin och för ett tag sedan besökte han och hustrun Jill Biden ex-presidenten Jimmy Carter, 96, som är den äldsta ex-presidenten någonsin. Joe Bidens och Jimmy Carters relation sträcker sig långt tillbaka och redan 1976 gav den nuvarande presidenten sitt stöd till Carter under den valkampanjen.

Nu har en viss detalj under mötet fått stor spridning runt om i världen – nämligen en minst sagt ganska speciell bild på båda presidentparen när de sitter tillsammans.

Och vid en närmare titt är det ganska uppenbart varför just den här bilden har fått flera människor runt om i världen att reagera.

Detaljen i bilden som får folk att häpna

Bilden föreställer Jimmy Carter och hans fru Rosalynn Carter som sitter i varsin fåtölj och på varsin sida sitter Joe och Jill Biden. Den märkliga detaljen som har fångat mångas uppmärksamhet är att presidenten och hans fru ser ut som jättar bredvid det äldre paret. Detta rapporterar Washington Post.

Efter att den märkliga bilden lades ut är det många människor som har reagerat över presidentens storlek och skämtar om det på sociala medier.

”Jag älskar det, men varför ser det ut som att paret Carter har förminskats?”, skriver en person på Instagram efter att kontot The Carter Center publicerat bilden.

”Herregud, Biden är en jätte”, skriver en annan.

”Varför ser paret Carter ut som hober? Joe Biden ser ut som en jätte jämfört med Rosalynn”, skriver en tredje.

Men enligt flera experter är bilden dock inte en manipulation utan istället rör det sig om en optisk illusion. Frilansfotografen Marlena Sloss säger till Washington Post att hon tror att bilden är tagen med en stark blixt och vidvinkelobjektiv, något som kan göra att det ser ut som att Joe Biden sitter närmare Rosalynn Carter än han faktiskt gör.

Men Jimmy Carter är faktiskt en av de kortaste presidenterna som har bott i Vita huset med sina 177 centimeter. Det skriver i alla fall författaren Jonathan Alter som har skrivit en biografi om ex-presidenten. President Biden själv är 182 cm lång.

LÄS OCKSÅ: Donald Trump och hustrun Melania har påbörjat skilsmässan

LÄS OCKSÅ: Edward af Sillén viral i USA – efter Anderson Coopers felsägning

FOTO: Polaris/TT/Adam Schultz

FRÅN FÖRSTASIDAN