High Chaparral står under vatten: ”Vill lägga fokus på annat”

Mathias Bergendahl och High Chaparral under vatten.

FOTO: High Chaparral/Mathias Bergendahl

Stora delar av nöjesparken High Chaparral utanför Jönköping stor under vatten.
– Det här är vatten som kommer så långt bort som 500 meter, säger Mathias Bergendahl, vd på High Chaparral.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Istäckta hus efter kraftiga vinterstormen
0:33

Efter reklamen: Istäckta hus efter kraftiga vinterstormen

(0:33)

Slå på ljud

Äventyrsbanan i på nöjesparken High Chaparral står till hälften under vatten och flera campingstugor på området har börjat ta in vatten. Flera butiker och matställen i parken förberedds även för översvämning meddelar nöjesparken i ett pressmeddelande.

– Vi har sett väldigt mycket vatten svämma in över parken. Det här är vatten som kommer så långt bort som 500 meter. Det här är en utmaning inte bara vi har utan hela regionen drabbas just nu hårt, säger Mathias Bergendahl, vd på High Chapparal.

High Chaparral under vatten

Stora delar av nöjesparken står under vatten.

FOTO: Mathias Bergendahl

– Man vill ju lägga fokus på annat i sin verksamhet men jag känner ändå med det gäng jag har omkring mig här att vi kommer att reda ut det här också, säger Mathias Bergendahl till Hänt Nyheter.

Det är stora vattenmassor i parkområdet på den kända näjesparken.

Det är stora vattenmassor i parkområdet på den kända näjesparken.

FOTO: Mathias Bergendahl

Höjts 14 centimeter på ett dygn

På bara ett dygn har vattennivån höjts med 14 centimeter och därmed passerat den nivån som var 2020 när parken också drabbades av översvämningar. Vattenmassorna har därmed nått områden som inte drabbades för tre år sedan.

Parken är nu stängt för säsongen men parkens vd tror att de stora vattenmassorna kommer orsaka stora skador på nöjesparken. Bergendahl hoppas nu att parken kommer hinna återställas tills parken planerar öppna i maj.

– Vi jämför mycket nu med hur det såg ut 2020, sist vi drabbades av en översvämning och då var översvämningen upp till hälften av den här ytan och i nuläget är det hela ytan, säger Mathias Bergendahl.

SMHI har utfärdat varningar i området

SMHI har utfärdat flera varningar för översvämningar i Jönköpings län – bland annat en röd varning i övre Viskan och Ätran som är den högsta nivån.

FOTO: High Chaparral

FRÅN FÖRSTASIDAN