extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Nicole ringde läkaren 13 gånger utan svar – timmar senare dog bebisen

29 sep, 2023 
Nicole Ditchfield.
När Nicole Ditchfield skulle föda sonen Luca blev bebislyckan istället en mardröm.
Trots att den oroliga mamman ringde till förlossningen 13 gånger fick hon inget svar – timmar senare avled sonen tragiskt.
– De fick mig att känna att jag överreagerade, säger hon till The Sun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lär 4-åringen att inte lita på främlingar – fräcka svaret till mamma Jessica
Lär 4-åringen att inte lita på främlingar – fräcka svaret till mamma Jessica

Nicole Ditchfield och hennes sambo Jack Yates har drabbats av varje förälders värsta mardröm.

Det hela började med att Nicole Ditchfield blev gravid med sonen Jack. Hela graviditeten flöt på som den skulle och hon mådde bra.

När hon gick på en kontroll den 18 januari fick hon beskedet att hon skulle bli igångsatt den 24 januari. Men klockan 06.45 den 22 januari började Nicole få sammandragningar men hon fick rådet att ta ett bad, ta paracetamol och försöka sova.

Hennes tillstånd förvärrades, så hon ringde förlossningen igen klockan 13.50 men fick då beskedet att hon ännu inte var i ”aktiv förlossning” eftersom hon inte hade sammandragningar var fjärde minut.

Nicole Ditchfield började då förlora en hel del blod och fick till slut åka in till förlossningen. Men där sa de att hon inte var tillräckligt öppen ännu och att barnet mådde bra. Sedan skickades hon hem igen och blev tillsagd att återvända när hon hade sammandragningar var tredje minut i minst en timme.

Annons

Skickades hem flera gånger

Väl hemma fortsatte hennes smärta och hon blödde fortfarande och började spy. Hon fick då åka in igen.

Väl där konstaterade en barnmorska att hennes vatten inte hade gått och Nicole blev återigen tillsagd att åka hem.

Denna gång lovade hon sig själv att verkligen inte åka in förrän hon hade fått sammandragningar var tredje minut eftersom hon inte ville "besvära" barnmorskorna – trots att hon hade svåra smärtor.

Dagen efter ringde den blivande mamman hela 13 samtal till mottagningen som inte blev besvarade.

Det bara ringde och ringde. Jag kom aldrig fram, säger hon till The Sun.

Men till slut svarade någon på det 14:e samtalet.

– Till slut kom jag fram men jag fick då beskedet att det inte verkade som om jag var i aktiv förlossning. De fick mig att känna att jag överreagerade, säger hon enligt The Sun.

Mamma Nicole.

Chocken när sonen Luca kom ut

När hon äntligen fick komma in till förlossningen blev barnmorskan chockad över att hon redan var 10 centimeter öppen.

Annons

Personalen försökte hitta bebisens hjärtfrekvens men den bara sjönk hela tiden. Till slut beslutades det att Nicole var tvungen ett genomgå ett akut kejsarsnitt för att få ut bebisen.

– Jag blev chockad över hur sjuk han såg ut, säger pappa Jacko om sonen Luca.

Han berättar också att han senare fick veta att lille Luca hade fått hjärnskador på grund av syrebrist och att det hade tagit 40 minuter att återuppliva honom.

Men Luca hade skadats så allvarligt under förlossningen att föräldrarna Nicole och Jack senare fick ta det fruktansvärda beslutet att stänga av sonens livsuppehållande maskin.

Nicole, som sedan dess har fått ytterligare ett barn, sa att hon fick höra att sjukhuset undersökte vad som hände, men hon informerades inte om att något hade gått fel.

Det var först när hon såg rapporten från förlossningen som hon förstod "allvaret" av de påstådda bristerna. Just nu är fallet under utredning.

Föräldrarna har startat en insamling för att hedra Lucas minne.

FOTO: FACEBOOK/JustGiving

Annons