Nicole och pappa Jim återförenade efter 35 år

Jim Mcaskill och dottern Nicole Stefanick återförenades efter 35 år.

Foto: Privat, City News
1978 blev den femtonårige Jim Mcaskill pappa.
Kort därefter adopterades flickan bort mot Jims vilja.
Men Jim gav aldrig upp sökandet och till slut kunde han återförenas med sin dotter.

Det kom som en chock för den 15-årige Jim Mcaskill när hans flickvän berättade att hon var gravid och han var pappan till barnet. 1978 föddes en liten flicka i Toronto, Kanada.

Andra ansåg att 15-åringen inte var redo att axla rollen som pappa. Barnet skulle adopteras bort, trots att Jim protesterade. Han ville gärna hjälpa flickvännen att uppfostra dottern, även om han var ung och saknade pengar. Flickvännen valde ändå att gå vidare med adoptionen.

Exklusivt
HITTAD Helen tvingades adoptera bort sin dotter – fann varandra efter 33 år

Jim om sista mötet: Jag pussade kramade om henne

Tack vare att sjukhuspersonalen gjorde ett undantag och bröt mot reglerna, fick Jim tio minuter tillsammans med dottern, innan hon försvann för alltid.

– En sjuksköterska tog med mig in i ett litet rum, gav mig skyddskläder och hämtade Devon till mig. Det var bara en liten rund näsa och hon bara tittade upp på mig som om hon visste vem jag var. Jag pussade henne och gav henne en liten kram, berättar Jim för City News Torontos program ”The Inside Story” från 2013.

Runt halsen hade dottern ett mycke med sitt namn Devon på och Jim tog med sig halsbandet. En dag hoppades han kunna återlämna det till sin dotter.

Jims dotter som bebis.

Jim tvingades ta farväl av sitt barn på sjukhuset strax före adoptionen.

Privat

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jim fortsatte söka efter sin försvunna dotter

Frågorna om flickan följde Jim genom livet, även om han flyttade från Toronto till Peterborough, norrut i den kanadensiska provinsen Ontario. Han gifte sig senare med hustrun Stacy och fick barn.

Men varje jul och födelsedag skrev han brev till den saknade dottern. Han hade bara hennes namn, men ingen aning om var i världen hon befann sig.

Med åren intensifierades Jims sökande efter dottern. Han hade inte mycket att gå på. Hans namn stod inte med på dotterns födelseattest, så han kunde inte ta hjälp av någon adoptionsbyrå.

Men 2013 hittade han äntligen henne på Facebook. Kvinnan på bilden var galet lik sin biologiska mamma och efter 35 år kunde Jim äntligen återförenas med sin dotter.

LYCKAN! Michelle hittade sina biologiska föräldrar på Facebook

Jim: ”Jag bröt ihop och sa att jag alltid älskat henne”

Han bröt ihop av känslorna som kom över honom, berättar han i en intervju.

– Jag bröt ihop mitt i hallen. Jag grät ögonen ur mig och kunde inte förstå hur vacker hon var. Jag sa till henne att jag älskade henne, att jag alltid gjort det och alltid kommer göra det, säger Jim.

Nicole Stefanick, som flickan döptes till av sina adoptivföräldrar, var nu en vuxen kvinna på 35 år, som själv blivit mamma till dottern Monica. De bodde inte långt från Jim, i en annan stad i provinsen Ontario.

Jim och hans syster träffade Nicole och hennes familj i maj 2013.

Jim med sin syster och mamma och träffade Nicole (fjärde fr. v.) och hennes familj i maj 2013.

Privat
Nicole hade fått dottern Monica och Jim insåg att han både var pappa och morfar.

Det visade sig att Jim fått ett barnbarn – Nicoles dotter Monica.

Privat

Dottern Nicole om mötet med pappa Jim: ”Obeskrivligt”

Inför mötet med sin biologiska pappa i maj 2013 var Nicole nervös över vad Jim skulle tycka om henne. Men oron var obefogad, hon möttes av kärlek och fick halsbandet och alla brev som Jim skrivit till henne genom åren.

– Det fanns en omedelbar kontakt. Det är obeskrivligt att veta att jag har blivit tänkt på och älskad de senaste 35 åren.

Dottern Nicole.

LÄS OCKSÅ: Lisa fick återförenas med sin biologiska mamma efter 50 år

LÄS OCKSÅ: Patric, 42, fick äntligen träffa sonen Adrian

FOTO: Privat, City News

SENASTE NYTT!