Nattklubbens nya regler – förbjuds att titta: ”Verbalt samtycke”

En nattklubb i Sydney har infört förbud att titta.

Foto: TT
Titta på en främling – och du blir portad.
Den ikoniska nattklubben i hjärtat av Sydney har infört nya regler: Besökarna får inte spana in varandra utan verbalt samtycke.
Åldern är bara en siffra – 76-åringen dansar loss på nattklubben
0:31

Efter reklamen: Åldern är bara en siffra – 76-åringen dansar loss på nattklubben

(0:31)

Slå på ljud

Det är den populära nattklubben Club 77 i Darlinghurst, Sydneys partyområde, som sett över sin policy för trakasserier.

Nattklubben betonar att interaktion mellan främlingar uppmuntras, men förklarar vidare att det måste inledas med ett muntligt samtycke.

Besökarna får inte stirra på varandra, utan att de godkänt det, annars betraktas det som sexuella trakasserier – och personen blir portad.

Säkerhetspersonal kommer att bära rosa västar inne på nattklubben och hantera klagomål från alla som känner sig obekväma eller får oönskad uppmärksamhet.

Vi gör detta för att känna oss trygga och för att säkerställa att våra kunder är bekväma. Om vi får rapporter om något beteende som har fått någon att känna sig obekväm kommer polis tillkallas”, skriver nattklubben.

Besökarna ifrågasätter beslutet

Club 77 tillhör en av Australiens mest ikoniska och beskrivs som ”livligare än någonsin” sedan öppettiderna nyligen förlängdes till 04.00.

Tyvärr har de nya öppettiderna också lockat en del människor som inte delar våra värderingar och etik när det kommer till klubbkultur, samtycke och trakasserier”, fortsätter nattklubben.

Den nya policyn har förstås väckt starka reaktioner.

Enligt inhemska medier skriver en besökare på sociala medier:

Så extremt. Alla tittar ner i golvet nu. Vart är världen på väg? Patetiskt”.

Reglerna har också delat Australiens främsta relationsexperter.

– Om du inte kan titta på någon för att låta den veta att du är intresserad, betyder det att du måste gå fram till den fysiskt och invadera deras utrymme? frågar sig psykoterapeuten Melissa Ferrari enligt Daily Telegraph.

FRÅN FÖRSTASIDAN