brott

Narinder Kaurs, 53, miljonbedrägerier fångades av övervakningskameror

Narinder Kaur, 53, blåste flera butikskedjor i Storbritannien på miljoner.

FOTO: SWNS
53-åringen åkte runt i Storbritannien och blåste flera stora klädbutiker på miljonbelopp.
Nu har bedragaren Narinder Kaur åkt fast.
Hon döms bland annat för bedrägeri, häleri och mened.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mobiltjuvens stora misstag – dörren är låst
0:33

Efter reklamen: Mobiltjuvens stora misstag – dörren är låst

(0:33)

Slå på ljud

Hon har blivit känd i Storbritannien som en professionell snattare och bedragare. Narinder Kaur, som också använder namnet Nina Tiara, 53, har på några år lurat till sig mer än 6 000 000 kronor genom att få pengar tillbaka från klädaffärer, för plagg som hon inte ens har köpt utan stulit.

Hon har hon dömts i Gloucester Crown Court på hela 26 punkter. Hon har bland annat ha gjort sig skyldig till flera fall av bedrägerier, häleri och mened.

Narinder Kaur gjorde en professionell karriär av att åka land och rike runt i Storbritannien och blåsa stora varuhus på pengar. Hon snattade och stal dyra klädesplagg från välkända varuhus och lämnade sedan skamlöst tillbaka dem för att få en återbetalning.

Övervakningsbild på 53-åriga Narinder Kaur, som också kallade sig Nina Tiara.

Övervakningsbild på 53-åriga Narinder Kaur, som också kallade sig Nina Tiara.

FOTO: SWNS

Blåste många stora butikskedjor

I åtalet stod det att Kaur lurade olika återförsäljare sammanlagt över 1 000 gånger under tidsperioden juli 2015 till februari 2019. Hon använde sig av två olika identiteter samt flera olika bankkort- och konton för att försvåra spårandet av hennes brott.

53-åringen lyckades bland annat blåsa stora varuhus som Boots, Debenhams, Monsoon, House of Fraser, Homesense, TK Maxx och Homebase på flera miljoner kronor. Totalt sett har hon lyckats tjuva åt sig hela 6 400 000 kronor på drygt fyra år. Hon utförde sina brott främst i den sydvästra delen av England samt i Wales. Inte inne i några större städer.

Övervakningsbilderna som fällde Narinder Kaur.

Övervakningsbilderna som fällde Narinder Kaur.

FOTO: SWNS
Polisen och åklagaren tog hjälp av bilderna för att hitta bevis. De såg flera hundra bedrägerier som Narinder Kaur gjort sig skyldig till.

Polisen och åklagaren tog hjälp av bilderna för att hitta bevis. De såg flera hundra bedrägerier som Narinder Kaur gjort sig skyldig till.

FOTO: SWNS

Kaur dömdes också för att tillsammans med en manlig kumpan ha använt stulna bankkort för att betala räkningar på hennes uppvärmning av huset. Hon har tidigare även skapat och delat med sig av falska dokument och bevis i rätten då hon försökt undvika att betala fortkörningsböter. I detta rättsfall försökte hon även att ljuga och påverka både juryn och domaren för att få ett mildare straff.

Narinder Kaur kommer bärande med två stora säckar med varor.

Narinder Kaur kommer bärande med två stora säckar med varor.

FOTO: SWNS

När polisen tog sig in i hennes hem upptäckte de att hon hade gömt undan nästan 2 000 000 kronor i kontanter samt massor av stöldgods. Den brittiska motsvarigheten till Åklagarmyndigheten (The CPS) lyckades hitta många bevis i detta fall, exempelvis registerutdrag från hennes bank, kvitton, vittnesuppgifter och bilder från olika övervakningskameror. Hon fastnade på bild flera hundra gånger där man såg henne snatta ett klädesplagg för att sedan ta det direkt till kassan.

”Reste över hela landet för att upprepa det”

Giovanni D’Alessandro på Åklagarmyndigheten säger följande till Daily Mail:

Narinder Kaur har använt sig av flera olika sorters bedrägerier under en lång tid. Det är ett lukrativt heltidsjobb som uppenbarligen gav henne mer än en halv miljon pounds (6,4 miljoner SEK) på dessa år. Hon åkte långa sträckor för att få sina återbetalningar. Hon hittade ett sätt att lura en återförsäljare och reste sedan över hela landet för att upprepa bedrägeriet”.

Hon ändrade sitt namn och öppnade nya bankkonton och fixade kreditkort för att det skulle verka mindre misstänkt. Hon kommer nu att straffas ordentligt för sina brott”, fortsätter D'Alessandro.

Narinder Kaur har redan dömts för sina brott, men hennes straff har ännu inte presenterats.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN