Naomis make dog 9 gånger på 10 timmar – fruktansvärda natten

Naomi Qureshi, 53.

Foto: PRIVAT, COLLECT

53-åriga Naomis make ”dog” 9 gånger – under ett halvt dygn.
Nu berättar hon om den fruktansvärda natten.
– Vi har två döttrar. Jag ville inte bli ensam om de förlora sin pappa, berättar mamman, enligt The Sun.
Sommarprat med Martin "E-Type" Eriksson
0:37

Efter reklamen: Sommarprat med Martin "E-Type" Eriksson

(0:37)

Slå på ljud

Naomi Qureshi, 53, och hennes make Mason, 54, har levt lyckliga tillsammans i 25 år. Paret träffades Birmingham i Storbritannien och har sedan dess hållit ihop. Under sitt lyckliga äktenskap har paret varit fysiskt aktiva och spelat tennis minst två gånger i veckan.

I början av juni 2021 blev paret oroliga. För den 54-åriga Mason började känna ett tryck över bröstet, ett tydligt tecken på hjärtproblem.

Paret bestämde då att Mason skulle kolla upp smärtan.

På sjukhuset meddelade däremot läkare att 54-åringen inte hade något att oroa sig över. Men man beslöt att Mason skulle genomföra flera olika tester och undersökningar för säkerhets skull. I februari 2022 fick Mason en elektrokardiografi av vården. En slags apparat som mäter hjärtrytm dygnet runt.

52-åriga Julie födde sitt eget barnbarn – efter dotterns sorg

Oregelbundna hjärtslag

Apparaten hjälpte vården att upptäckta att Mason hade ektopiskt hjärtslag. Ett syndrom som gör att 54-åringens lider av för tidiga sammandragningar av hjärtkammaren. Upptäckten gjorde att paret äntligen visste varför den annars fysiskt aktiva maken hade haft tryck över bröstet.

Paret och vården var nöjda – och Mason fick läkemedel för sin åkomma.

Men plötsligt en natt vaknade Naomi i panik. Mason låg medvetslös bredvid henne i sängen – och gjorde konstiga ljud.

– Mason började snarka. Jag slog till honom och bad honom att lägga av. Men det var som om att han inte hörde mig. Plötsligt upptäckte jag att han var medvetslös, säger Naomi för The Sun.

”Trodde verkligen det var kört”

För tidningen berättar Naomi att hon ringde ambulansen direkt efter upptäckten. Men läget för Mason var kritiskt.

– Det var fruktansvärt. Han började skaka, hans ögon rullade bakåt i huvudet och han blev helt stel. Jag trodde att han skulle dö. Jag var så hemskt rädd. Vi har två döttrar. Jag ville inte bli ensam om de förlora sin pappa, berättar hon.

Med ilfart togs Mason till sjukhuset. Eftersom det var mitt under pandemin fick inte Naomi följa med på grund av restriktioner. Över telefon fick Naomi höra att Masons läge var kritiskt. Hans läkare trodde inte han skulle överleva natten.

Tillslut fick Naomi besöka sin make, trots restriktionerna.

– Jag trodde de skulle visa mig hans kropp. Jag och barnen grät floder. Vi trodde verkligen det var kört, berättar Naomi.

– Men Mason levde. Han var illa däran, men vid liv, återberättar mamman.

Hjärtat stannade 10 gånger – under 9 timmar

Under de nio timmar som Naomi upptäckte sin makes anfall i sängen, så hade hans hjärta stannat tio gånger. För att rädda Masons liv fick han en pacemaker inopererad. Men läkarna visste inte varför Masons hjärta hade stannat.

– Det är jobbigt att inte veta varför. Varenda rörelse han gör nu som känns konstig, så rycker jag till, berättar Naomi för The Sun.

Vaknar upp hög efter operation ”Sjukskötarna är så attraktiva”

Se klippet här!

Foto: PRIVAT, COLLECT

SENASTE NYTT!