brott

Mordmisstänkt i Tove-fallet skyller på den andra kvinnan

Tove till vänster och till höger en polisbil som deltar i sökandet efter Tove innan hon hittades död.

FOTO: Missing people/TT
En av kvinnorna som misstänks ha mördat 21-åriga Tove i Vetlanda skyller på den andra kvinnan och säger att hon själv är oskyldig.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

Det var i början av november som 21-årige Tove hittades död i ett skogsområde utanför Vetlanda. Då hade hon varit försvunnen i 17 dagar efter en utekväll i Vetlanda. Ett stort sökpådrag med tusentals frivilliga hade då letat efter Tove i flera dagar.

Två kvinnor, 18 och 20 år gamla, som var bekanta med Tove sitter häktade misstänkta för att ha mördat henne. Nu säger en av kvinnorna att hon tror att den andra kvinnan är ansvarig för Toves död och att hon själv är oskyldig, rapporterar P4 Jönköping.

Mordmisstänkt kvinnan: ”Betedde sig märkligt”

Det är i ett förhör i Rättsmedicinalverkets utredning som kvinnan säger att den andra kvinnan hamnade i bråk med Tove på nattklubben. Alla tre gick sedan hem till den andra kvinnan för att lösa bråket. Kvinnan la sig för att vila för att hon var full och säger att Tove då satte sig i köket med den andra kvinnan för att reda ut bråket. Kvinnan påstår sedan att hon somnade och nästa dag hade Tove lämnat lägenheten. Den andra kvinnan ska dock ha betett sig märkligt dagen efter och därför misstänker hon att hon är inblandad i Toves död.

Rättsmedicinalverkets utredning visar att kvinnan som kommer med påståendena inte lider av någon psykisk störning. Utredningen för den andra kvinnan är inte klar än.

Åklagaren: ”Finns inga misstankar...”

Åklagare Adam Rullman betonar dock för Expressen att båda kvinnorna är fortsatt misstänkta för mord.

– Det finns så här långt i utredningen inga misstankar som riktas åt något annat håll än mot de två häktade, säger han.

FOTO: Missing people/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN