Modellen Jayne Riveras svar – efter ”vidriga” bilderna på begravningen

Jayne Riveras bilder

Efter att modellen och influencern Jayne Rivera valt att lägga ut bilder på sig själv bredvid sin döde pappas öppna kista möttes hon minst sagt utav hård kritik.
Nu väljer hon för första gången att bemöta de hårda orden och försvarar sig.
– Det är inget fel med det jag postade, och det står jag för, säger Jayne Rivera till NBC.

Jayne Rivera från Miami i USA har bara hunnit fylla 20 år men är redan modell, influencer, TikTok-stjärna och hälsoprofil och följs av nästan 400 000 personer på sina olika plattformar. Men i förra veckan hamnade hon mitt i en kritikstorm.

Hennes pappa hade nyligen gått bort och när det var dags att ta avsked av den älskade familjemedlemmen samlades nära och kära för att delta på begravningen.

Under begravningen valde Jayne Rivera att ta bilder på sig själv poserande framför den döde pappans öppna kista.

”Flyg i väg fjäril. Vila i frid pappa, du var min bästa vän. Du har levt livet fullt ut”, skriver hon till bilderna

Starka reaktionerna efter bilden

Den 20-åriga modellen valde sedan att publicera bilderna på sig själv och sin döde pappa på Instagram. Detta fick hennes följare att se rött och bilderna fick flera tusen kommentarer. Många följare menade att det var osmakligt och respektlöst.

Efter den upprörande bilden förlorade Jayne Rivera ett stort antal följare, skriver bland annat New York Post.

”Det här är bara vidrigt och rent ut sagt äckligt”, skriver en person.

”Jayne, radera de här bilderna, be om ursäkt för din brist på integritet eller så avföljer jag dig, och jag hoppas att andra gör samma sak”, skriver en följare och får medhåll från flera andra:

”Detta är verkligen inte okej Jayne, din pappa var en ansedd veterinär. En sådant här foto vid hans kista när verkligen lågt av dig. Må han vila i evig frid”, skriver en tredje.

Tvåbarnsmamman blev helt tandlös som 25-åring: ”Så rädd”

Nu svarar modellen – efter hårda orden

Efter den hårda kritiken togs Jayne Riveras Instagramkonto bort av Instagram själva efter att så många hade anmält kontot.

Nu väljer den 20-åriga modellen att svara på alla hårda ord.

– Det är inget fel med det jag postade, och det står jag för, säger hon till NBC.

Hon menar också att hon kan förstå varför folk blev så arga men att hon inte tycker att hon gjort något fel. Enligt Jayne Rivera hade hon endast hade goda avsikter med bilderna och att hennes pappa inte hade protesterat mot bilderna om han varit i livet.

– Alla hanterar förlusten av en närstående på sitt eget vis. Vissa är mer traditionella, men andra kanske framstår som mer tabu, säger hon till NBC och fortsätter:

– Jag hanterade ceremonin som om min pappa var precis intill mig, poserande för kameran, precis som han har gjort vid flera tillfällen tidigare.

LÄS OCKSÅ: Englands första gay-pappa vill skaffa trillingar med dotterns ex

LÄS OCKSÅ: Jessica: Jag var gravid i fängelset och födde barn med handklovar

FOTO: Instagram/Jayne Rivera

Senaste nytt