Misstänkte att dottern Eva, 10, blev mobbad – blåmärken var dödlig sjukdom

Eva, 10, och pappa Scott Thornley

FOTO: Manchester Evening News/Privat
Eva, 10, kom hem från skolan med blåmärken på benen.
Föräldrarna började tro att hennes klasskompisar mobbade henne.
När märkena inte försvann kunde läkarna konstatera hennes leukemi.
Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset
0:33

Efter reklamen: Svårt sjuka Laurie får musikterapi på sjukhuset

(0:33)

Slå på ljud

Det var en dag i juli som pappa Scott Thornley, 40, upptäcke blåmärken och sår på sin dotters ben när hon kom hem från skolan. När Eva Thornley, 10, inte kunde svara på hur hon fått dem antog han att hon utsattes för mobbing av sina klasskamrater. Men märkena försvann inte och Scott och hans fru Katrina bestämde sig för att ta dottern till en läkare i Tyldesley, Manchester där de bor. Föräldrarna som till en början trott att 10-åringen led av vitaminbrist chockades av läkarens förkrossande diagnos – leukemi.

– Vi trodde inte alls, inte över huvudtaget, att vi skulle åka till sjukhuset och att det skulle vara leukemi. Det är som att hela ens värld faller isär. Alla de värsta möjliga scenarierna gick igenom mitt huvud, berättar pappa Scott för den brittiska tidningen Manchester Evening News.

"Du skulle inte tro att hon är sjuk"

Flickan flyttades genast till Manchesters barnsjukhus där man påbörjade en tio dagar lång cellgiftsbehandling för att få stopp på den aggressiva sjukdomen. Pappa Scott berättar att trots att det är tufft så är Eva fortfarande en glad tjej. Den 19 augusti firade hon sin tio-årsdag i sjukhussängen med familjen.

– Eva har tappat sitt hår nu på grund av cellgifterna, men om du träffade henne och pratade med henne skulle du inte tro att hon är sjuk, säger han till Manchester Evening News.

Eva Thornley i sin sjuhussäng.

Den 17 augusti fyllde Eva tio år, vilket firades på sjukhuset.

FOTO: Manchester Evening News/Privat

Han berättar att för honom och hans fru har det varit jobbigt.

– De varnade oss att när vi går in på avdelningen kommer det att vara barn utan hår där, men det slog oss som ett ton med tegel. Det är en hemsk situation men det gör mig stolt att vara hennes pappa, fortsätter han.

Insamling för avdelningen

Evas storasyster Lily Thornley, 14, har påbörjat en insamling för att samla ihop pengar till alla barn på avdelningen där Eva vårdas. Den 17 augusti anordnade hon en välgörenhetspromenad som samlade in nästan 10 000 kronor till sjukhuset.

– Barnen på avdelningen är så glada, och de kör på. De är inte som vuxna, berättar pappa Scott Thornley för Manchester Evening News.

Storasyster Lily hoppas att pengarna hon samlar in kan gå till att köpa nya leksaker, godis eller spel till barnen.

FOTO: Manchester Evening News/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN