madeleine mccann

Misstänkta Madeleine-mördarens ilskna brev inifrån fängelset

Christian Brückner misstänks ha mördat Madeleine McCann, men skriver i brev inifrån fängelset att han är oskyldig.

FOTO: Shutterstock/TT
Han har åtalats för flera sexualbrott och är huvudmisstänkt i det uppmärksammade fallet med brittiska Madeleine McCann.
Inifrån fängelset kommenterar Christian Brückner anklagelserna.
Åklagarna försöker sätta dit mig”, skriver han i ett brev enligt Mirror.
Fyraåriga Moa: "Pappa ska dra åt helvete"
0:24

Efter reklamen: Fyraåriga Moa: "Pappa ska dra åt helvete"

(0:24)

Slå på ljud

Den lilla engelska flickan Madeleine McCann från Rothley, Leicestershire, försvann i ett uppmärksammat kidnappningsfall 2007. Hon och hennes familj var på semester i Praia da Luz på Algarvekusten i Portugal – plötsligt saknades 3-åriga Madeleine en kväll. Hon rövades bort från familjens hyrda lägenhet.

Fallet förbryllade länge både polis och nyfikna läsare världen över. Det har beskrivits som ”det mest mediabevakade försvinnandet i modern historia” och många människor engagerade sig. Inte förrän 2020 hittade polisen en huvudmisstänkt i kidnappningsfallet.

Tysken Christian Brückner, 45, sitter fängslad i sitt hemland efter att ha våldtagit en 72-årig kvinna i Praia da Luz, samma plats där Madeleine McCann försvann två år senare. BBC skriver att det förra månaden väcktes åtal mot honom för flera sexualbrott, bland annat tre våldtäktsfall där offren var så unga som 10-11 år. Åklagaren Hans Christian Wolters säger sig vara ”100 procent säker” på att Brückner har kidnappat och mördat Madeleine, men hennes kropp har aldrig hittats.

Svär sig oskyldig – trots bevis

Nu rapporterar Mirror att tysken har kommenterat anklagelserna inifrån fängelset.

Det finns inga bevis på att jag begått några av de här brotten. Inget DNA, ingenting. Det beror på att jag inte har begått de här brotten”, skriver han och menar att han dessutom redan satt inne när vissa av brotten skedde.

Han skriver att han tycker sig vara utsatt för en komplott.

Åklagarna försöker sätta dit mig och hoppas att jag ger vika under den mentala pressen. De hoppas att jag helt enkelt kommer att säga ’ja’ till allt eftersom det skulle ge mig en chans att undfly den här mentala tortyren”, fortsätter han.

Tidigare i våras hittade tyska utredare bevis – föremål som försvunnit från Madeleine McCann – i Christian Brückners skåpbil. Det uppgav journalisten Sandra Felgueiras i portugisisk tv. Dessutom ska de ha hittat fibrer från 3-åringens pyjamas i bilen.

FOTO: Shutterstock/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN