brott

Misshandlade och filmade 3-åriga dottern – spreds på sociala medier

Mamman misshandlade sin 3-åriga dotter – filmade våldsdåden för en man hon träffat på Instagram.

FOTO: Magnus Lejhall/TT
Mamman filmade själv när hon sparkade och slog sin treåriga dotter.
Den 22-åriga kvinnan polisanmäldes efter att klippen spridits på sociala medier.
Nu döms hon till två års fängelse.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Håkan Lerstorp (SD) "Tråkigt att kvinnor blir misshandlade"
0:42

Efter reklamen: Håkan Lerstorp (SD) "Tråkigt att kvinnor blir misshandlade"

(0:42)

Slå på ljud

Under helgen 17-19 september i fjol spreds flera våldsamma filmklipp på sociala medier. De visade hur den 22-åriga mamman upprepade gånger misshandlade sin treåriga dotter. Hon blev sparkad, stampad i ansiktet, knuffad, slagen och hölls vaken – bilderna väckte avsky hos de som såg dem. Flera människor polisanmälde henne och samma kväll greps hon i sitt hem i södra Sverige. Flickan omhändertogs direkt.

En rättspsykiatrisk undersökning visade att mamman inte hade en psykisk störning under tiden hon misshandlade flickan. Med detta i åtanke beslutade Blekinge tingsrätt i dag, onsdag, att 22-åringen skulle dömas till två års fängelse för grov misshandel, misshandel samt ofredande.

Dottern ska även få ett skadestånd värt 110 000 kronor.

Blekinge tingsrätt i Karlskrona.

Blekinge tingsrätt i Karlskrona.

FOTO: Magnus Lejhall/TT

Blev styrd av man hon träffat på Instagram

Kvinnan själv erkänner brotten, men säger också att hon aldrig tidigare slagit sin dotter. Hon säger också att anledningen till misshandeln är att hon vid tidpunkten känt sig styrd av en man som hon hade kontakt med på Instagram. Han kallade sig ”Alawi”.

– Okej, de var en kille som jag började skriva med på Instagram… Och innan dessa tre dagar så sa han till mig att jag ska, asså slå min dotter och såna grejer, sen att jag ska skicka filmbevis till han, säger mamman i förhör.

Mannen ska enligt Aftonbladet påstått att han satt i fängelse och hade kriminella kontakter. Han och den 22-åriga mamman skulle bli ett par och flytta ihop när han släpptes ut ur fängelset – men först skulle hon bevisa för honom att hon kunde vara bestämd och hård mot sin dotter.

Bilder från när kvinnan häktas i september.

Bilder från när kvinnan häktas i september.

FOTO: Magnus Lejhall/TT

– Jag hade aldrig lagt en hand på min dotter om inte han hade sagt detta till mig och sen säga att du vet, vi ska få ett bra liv efter detta, säger kvinnan i förhör enligt tidningen.

”Skulle skicka en torped att döda mig”

Hon skickade sammanlagt 46 videoklipp till mannen där hon visade upp hur hon misshandlade dottern. Polisen har inte kunnat identifiera mannen bakom namnet ”Alawi”. Det är även oklart hur filmerna kunde spridas på sociala medier.

– Det är sjukt att han har fått mig att göra sådana grejer. Jag var ju så pass rädd att något skulle hända mig så det var därför jag gjorde så. Han skrev i slutet att han skulle skicka en torped som skulle döda mig om jag inte gjorde det, säger hon i förhör.

FOTO: Magnus Lejhall/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN