Miranda McKeon, 19, måste operera bort brösten efter cancerdiagnosen

Miranda McKeon

Miranda McKeon diagnosticerades med bröstcancer i juni.
Nu öppnar 19-äriga Netflix-stjärnan upp om avancerade operationen.
”Även om det säkert att ta lite tid, är jag så tacksam att jag kommer kunna återgå till att se ut och känna mig som mig själv!” skriver hon.
Missade läkarens samtal – nu har mamman bara månader kvar att leva
Slå på ljud

Netflix-stjärnan Miranda McKeon, 19, diagnosticerades med bröstcancer i juni. Hon delade själv med sig av beskedet på Instagram och uttryckte sorg att hon drabbats av något så allvarligt vid en så ung ålder.

”Det är med tungt men hoppfullt hjärta som jag delar med mig av nyheten att jag nyligen diagnosticerades med bröstcancer. Jag är 19 år och chansen att få bröstcancer i den åldern är en på miljonen (tro mig, sök själva på Google)”.

Sedan nyheten briserade för fem månader sedan, har Miranda McKeon genomgått cellgiftsbehandling. Nu väntar nästa steg i behandlingen.

Miranda McKeon om avancerade operationen

I ett nytt inlägg på Instagram berättar skådespelaren, som spelar Josie Pye i hyllade Netflix-serien ”Anne with an E”, att hon rest till San Francisco för att genomgå en efterlängtad operation.

”Jag ska genomgå en dubbel masektomi – en operation för att få bort all bröstvävnad under huden på båda sidor samt några lymfkörtlar på min högra sida”, skriver Miranda McKeon.

Om allt går som det ska så kommer Netflix-stjärnan efter behandlingen bli av med all cancer. Förhoppningen är även att den ska minska risken för att den ska komma tillbaka i framtiden.

Bebisen överlevde mot alla odds – mamman dog bara månader efter

Mammans viktiga stöd: ”Kan inte beskriva”

Miranda McKeon skriver att hon kommer göra en mer avancerad form av masektomi för att bevara känslorna i huden och undvika domnande bröst.

”Även om det säkert att ta lite tid, är jag så tacksam att jag kommer kunna återgå till att se ut och känna mig som mig själv!”

I inlägget hyllar hon även sin mamma, Jill McKeon, som hela tiden funnits där och bidragit med research inför kommande operationer. Det var också hon som hittade kliniken i San Francisco.

”Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för allas stöd. Människorna i mitt liv har funnits där för mig varje dag på ett sätt som är så fantastiskt och hjärtvärmande. Jag är en tjej som är lyckligt lottad”.

LÄS OCKSÅ: 31-åriga tvåbarnsmamman död i bröstcancer – makens sorg

LÄS OCKSÅ: Frun fick bröstcancer – makens oväntade drag vid sjukhuset

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!