ekonomi

Miljonregn över City Gross vd – så mycket tjänar Anders Wennerberg

Miljonregn över City Gross vd – så mycket tjänar Anders Wennerberg

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Pressbild/Lovisa Karlström
Butiksjätten City Gross är en stor aktör på livsmedelsmarknaden.
Tack vare att bolaget går med miljonvinster landar även en stor slant i vd:n Anders Wennerbergs ficka.
Läs vad han tjänar här!
Leah slår matrekord – äter 8000 kalorier på åtta minuter!
0:34

Efter reklamen: Leah slår matrekord – äter 8000 kalorier på åtta minuter!

(0:34)

Slå på ljud

I december 2019 fick City Gross för första gången en egen vd. Dessförinnan hade företaget räknats in i Bergendahls Foods, men då blev kedjan ett dotterbolag till den familjeägda koncernen.

Den utvalde mannen att få det ärofyllda uppdraget var Anders Wennerberg, 52. Han hade tidigare varit kedjechef för Ica Maxi, regiondirektör inom Coop och vd för Netto Sverige. Han hade även haft ledande positioner inom Biltema Nordic Services och Intersport.

– Med många år i branschen har jag länge följt City Gross. Det är en spännande och snabbfotad aktör som jag nu har förmånen att vara med och utveckla, sa han i ett pressmeddelande.

En av kedjans matvaruaffärer ute i landet.

En av kedjans matvaruaffärer ute i landet.

FOTO: Kjell-Arne Larsson/TT

Jubileumsåret gav klirr i kassan

Det har gått väldigt bra för bolaget de senaste åren. Tidningen Dagligvarunytt skrev i maj 2022 att City Gross hade förbättrat sin nettoomsättning med knappt 4,5 procent under räkenskapsåret som slutade 31 augusti 2021. Enligt Nyheter24 omsatte bolaget tio miljarder kronor 2021 och vinsten låg på 165 miljoner kronor. Bolagets tillgångar värderades till 1,5 miljarder kronor.

– Vi är självklart jätteglada och stolta över att kunna leverera historiskt starka siffror och extra mycket nu när Bergendahl & Son fyller 100 år, sa Anders Wennerberg till Dagligvarunytt om succéåret.

Att det svenska folket uppskattar matvarukedjan gynnar givetvis vd:s privatekonomi. Enligt uppgifter från Skatteverket, som Nyheter24 har tagit del av, hade Anders Wennerberg en fastställd förvärvsinkomst på 4 761 137 kronor under 2020.

FOTO: Henrik Isaksson/TT, Kjell-Arne Larsson/TT, Pressbild/Lovisa Karlström

FRÅN FÖRSTASIDAN