hemska händelser

Michael hade 8 månader kvar att leva – överlevde mot alla odds

Michael Cramer och hans mamma Ashlee.

FOTO: SWNS
21-åringen fick sin dödsdom av läkarna.
Han skulle inte leva i mer än åtta månader.
Två år senare har han, mot alla odds, vunnit över sin blodcancer efter en lång kamp.
Katten Midas har fyra öron
0:27

Efter reklamen: Katten Midas har fyra öron

(0:27)

Slå på ljud

Det var i juli 2020 som 21-åriga Michael Cramer, från Miami i delstaten Florida, fick sitt cancerbesked. Han hade upplevt konstiga symtom och hos den vanliga läkaren fick han rådet att söka sig vidare till en blodspecialist.

Det dröjde inte länge innan han fick veta varför han mått dåligt. Han hade en ovanlig och aggressiv typ av blodcancer och specialisten gissade på att inom 8 månader skulle den ta livet av 21-åringen. De flesta överlever inte cancern, berättade läkarna.

”Svåraste behandlingarna man kan få”

Michaels pappa Patrice Cramer dog i cancer bara fyra år tidigare, vilket gjorde diagnosen än mer tragisk för familjen.

Michael blev inlagd på sjukhus och gick igenom tre aggressiva rundor av cellgiftsbehandlingar och tolv behandlingar med strålning. Den tuffa behandlingen var nära att ta hans liv när läkarna insåg att hans lever började ge upp.

Det fanns inte mycket hopp kvar att ta av – speciellt med vetskapen att inom åtta månader skulle det vara försent.

Michaels pappa på sjukhus med sönerna.

Michaels pappa dog i cancer bara fyra år innan sonen fick sitt cancerbesked.

FOTO: Ashlee Cramer / SWNS

Men sjuklingen trotsade ödet som läkarna gett honom. Vändningen kom när Michael, 18 månader senare, fick en benmärgstransplantation. Inte heller den skulle bli en dans på rosor.

– Transplantationen var hemsk. Det är en av de svåraste behandlingarna man kan få. Jag behövde ta steroider som gjorde mig så uppsvullen och det var omöjligt att sova. Jag kände mig så låg. Det var en lång och långsam resa med sjukhusvistelser, säger Michael till Daily Motion.

Hans kropp blev överväldigad

Innan transplantationen visade resultat var Michael så nära döden man kommer utan attS dö.

– I början av det här året så trodde de verkligen inte att jag skulle överleva. Jag var gul på grund av att min lever slutade fungera och att få så många olika och intensiva behandlingar gjorde att min kropp blev överväldigad, vittnar Michael.

Till slut gav behandlingarna effekt och snart var Michael på bättringsvägen igen. Hans mamma, läraren Ashlee Cramer, berättar om den overkliga resan.

Mamma och son

Michael och hans mamma Ashlee har gjort sig stora i sociala medier där de pratar om cancer.

FOTO: Ashlee Cramer / SWNS

– Jag hade undervisat och känt så många barn, men aldrig sett något sånt här och nu är det mitt barn. Våra liv förändrades dramatiskt, men vi bestämde oss för att ta det en dag – eller egentligen en minut – i taget, berättar den 53-åriga mamman.

Hon berättar om stoltheten hon känner över sin son och tacksamheten över all den hjälp de fått.

Idag är Michael officiellt i komplett remission – det var aldrig något han trodde skulle ske efter att han fått sin dödsdom för över två år sedan.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN