Meghan och Harrys rädsla att förlora sonen – Archies krubba i brand

Meghan och prins Harrys oro efter att deras son Archies krubba börjat brinna.

Hertiginnan Meghan Markle öppnar för första gången upp om skräcknatten i Sydafrika som kunde kostat sonens liv.
Prins Louis raseriutbrott under Elizabeths platinajubileum
0:37

Efter reklamen: Prins Louis raseriutbrott under Elizabeths platinajubileum

(0:37)

Slå på ljud

Det var under de brittiska kungligheternas besök i Sydafrika som Archie, bara fyra och en halv månad gammal, hade lämnats ensam med sin barnflicka Lauren i bostaden de övernattade i. En bostad där det tragiskt nog inte fanns någon brandvarnare installerad, något som kunde slutat riktigt illa.

Meghan Markle berättar i det första avsnittet av sin nya podcast Archetypes hur sonen lämnats hemma med barnflickan när hertiginnan var ute på ett officiellt åtagande. Barnflickan hade under en kort stund lämnat sovrummet och tagit med sig pojken till nedervåningen för ett kvällssnacks. Under tiden utbröt en eldsvåda i pojkens rum på övervåningen.

"Han skulle ju ha sovit"

Det var ett värmeelement som överhettats och fattat eld under tiden de befann sig i köket. Rummet hade dessutom ingen brandvarnare och barnflickan på nedervåningen förblev ovetandes om incidenten på övervåningen. Som tur var befann sig en person i kungligheternas team i närheten av rummet och kände röklukten.

Den före detta skådespelerskan Meghan Markle gifte sig med Prins Harry 2018.

FOTO: MISC

– Någon råkade bara känna lukten av rök längre ned i korridoren, gick in och släckte branden. Han skulle ju ha sovit där inne, berättar en skakad Meghan i första avsnittet av podcasten som gästades av Serena Williams.

"Alla brast ut i tårar"

Samtidigt som olyckan var framme befann sig hertiginnan på ett officiellt åtagande där hon höll ett tal för allmänheten

– Jag stod på en stubbe och höll ett tal för flickor och kvinnor. Vi avslutade aktiviteten, satte oss i bilen och då hörde vi att det hade varit en brand, säger Meghan i podden.

Hertiginnan som var nybliven mamma när det hela inträffade var skräckslagen.

– Vi kom tillbaka, och som mamma säger du, ”åh herregud, vad har hänt?” Alla brast ut i tårar, alla var omskakade, fortsätter hon.

Incidenten inträffade för mer än två år sedan och idag mår Archie, 3, bra. Barnflickan, som endast benämns som Lauren i podcasten, jobbar inte längre kvar hos hertiginnan och hennes familj.

FOTO: TT/MISC

FRÅN FÖRSTASIDAN