McDonald's höjer priserna – konkurrentens burgare billigare

Hamburgerjätten McDonald's har numera inte den billigaste cheeseburgaren vilket möts av kritik på sociala medier.

FOTO: TT

Hamburgerjätten McDonald's har numera inte den billigaste cheeseburgaren – vilket möts av kritik på sociala medier.
– Vi känner inte till hur våra konkurrenter prissätter sina produkter, säger Henrik Nerell, presschef för McDonald's Sverige.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

1-åriga Skylar är enorm – anklagas för att ge henne McDonalds
0:41

Efter reklamen: 1-åriga Skylar är enorm – anklagas för att ge henne McDonalds

(0:41)

Slå på ljud

McDonald's cheeseburgare är för många sedan länge en älskad munsbit.
Vare sig om den finns i ett barns ”Happy meal”, eller i en papperspåse hos en berusad person på väg hem från krogen – är den lika uppskattad.

Den klassiska cheeseburgaren är populär både bland unga och gamla.

FOTO: Marie Swartz / TT

Priset på McDonald's klassiska cheeseburgare var cementerat under många år. Många minns säkert tillbaka då en cheeseburgare kostade 10 kronor. Historier om personer som gått inviftandes med en tusenlapp på någon av deras restauranger ropandes: ”100 cheeseburgare tack!”

Det var då. 2016 kom McDonald's att höja priset på klassikern som fram tills nu kostat 12–13 kronor, beroende på vilken restaurang man besöker. Men nu har de höjt priset på cheeseburgare igen, vilket lett till besvikna kommentarer i McDonald's kommentarsfält på sociala medier.

Kritiska röster från kunder på McDonald's sociala medier.

FOTO: Instagram

Nu höjs priset på McDonalds ytterligare

Många har säkert redan uppmärksammat att prisskyltarna hos McDonald's förändrats den senaste tiden. McDonald's Sveriges presschef, Henrik Nerell, svarar i ett mejl till Hänt Nyheter på vad som ligger bakom prisökningarna.

”McDonald's ambition är alltid att erbjuda alla gäster en prisvärd matupplevelse och det är extra viktigt nu, när många känner av det höga kostnadsläget i samhället. Prisvärda erbjudanden finns alltid på McDonald's även om ökande kostnader gör att vi behöver justera våra priser”, skriver Henrik Nerell.

Sveriges billigaste cheeseburgare

Men trots McDonald's ambition, räcker det inte till för att kunna erbjuda Sveriges billigaste cheeseburgare bland Sveriges största snabbmatsjättar. Det är nämligen hos konkurrenten Max man numera hittar Sveriges billigaste cheeseburgare. Hos hamburgerrestaurangen Max kostar den 15 kronor, jämfört med McDonalds där den nu kostar mellan 17-18 kronor.

”Vi känner inte till hur våra konkurrenter prissätter sina produkter eller vilka priser de har på enskilda produkter men vi vet att McDonald's generellt sett har lägre priser än våra konkurrenter, sett över hela menyn – sen kan det självklart variera på en enskild produkt”, säger Henrik Nerell.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT/Marie Swartz/TT

Henrik Nerell, pressansvarig på McDonalds Sverige.

Stina Stjernkvist/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN