Mats Sundins gigantiska lyxhus avslöjat – galna prislappen

Mats Sundin och Josephine Sundin

Mats Sundin är god för flera miljoner.
Nu avslöjas galna detaljer om hans stora lyxhus.
0:36

Efter reklamen: Bröllopsparets olyckliga spel – träffar rakt på "familjejuvelerna"

(0:36)

Mats Sundin, 51, visste vad han gjorde när han skrinnade ut på isen och tog tekningen. 1989 blev han första europé att gå ett i NHL-draften och efter det tittade han aldrig tillbaka.

Karriären började i det dåvarande laget Quebec Nordiques, men det var klubben Toronto Maple Leafs som han för alltid skulle förknippas med. I flera år gav han sitt allt för staden, för laget och för fansen. När han la skridskorna på hyllan tackade klubben honom genom att hissa hans tröja i taket.

– Jag har under alla mina år här aldrig mött en supporter som kommit fram och gett mig negativ energi. Alla har varit så positiva. När man tänker efter inser man vilken jäkla tur man haft som fått spela hockey i en sån här miljö, sa Mats Sundin under tröjceremonin, enligt Expressen.

Mats Sundin

Mats Sundin är en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna.

Anders Wiklund/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Galna prislappen avslöjad – sanningen om lyxhuset

Det blev 1 349 poäng på 1 346 matcher. Mats Sundin var med sitt finslipade skott en av Sveriges bästa målskyttar. Framgångarna avlöste varandra och förutom poängkung i NHL tog han OS-guld med Sverige i Turin 2006.

I dag är han bosatt i Stockholm. Tillsammans med frun Josephine har han byggt ett osannolikt lyxhus i exklusiva Djursholm. Husbygget ska ha kostat cirka 100 miljoner kronor, något som Mats kan unna sig efter att ha tjänat drygt 760 miljoner kronor på sitt NHL-äventyr.

Josephine Sundin och Mats Sundin

Josephine Sundin och Mats Sundin.

Karin Törnblom/TT
Henrik och Emma Zetterberg säljer enorma lyxvillan – galna prislappen

Mats Sundin om familjelivet

Mats Sundin och frun Josephine Sundin har barnen Bonnie, Nathanael och Julian ihop. De bor också i det gigantiska palatset och lever förmodligen ett liv som många bara kan drömma om.

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar vår dotter till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, sa Mats Sundin till Expressen för två år sedan.

Mats Sundin

Mats Sundin har byggt ett hus för 100 miljoner kronor i Djursholm.

Google Maps

LÄS OCKSÅ: Ronaldo TVINGAS flytta – kan inte bo kvar i lyxhuset

LÄS OCKSÅ: Cristiano Ronaldos LÄSKiga utbrott under EM: ”Drick vatten!”

Foto: Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT, Google Maps

SENASTE NYTT!