Martin Dahlins nya liv efter omtalade relationen med Hannah Graaf

Martin Dahlin och Hannah Graaf

Martin Dahlin var känd på fotbollsplanen – och för relationer med vackra kvinnor.
I dag har han lämnat kändisskapet bakom sig och lever ett anonymare liv.
– Jag försöker njuta, sa han till Expressen 2017.
0:36

Efter reklamen: Martin Dahlins kanonmål från fotbolls-VM i USA

(0:36)

Martin Dahlin, 54, var bara 20 år gammal när han vann SM-guld med Malmö FF, 1988. Han vann dessutom Allsvenskans skytteliga, vilket fick storklubbarna att börja slita i honom.

Han var både explosiv och målfarlig. Martin Dahlin blev en av Sveriges bästa fotbollsspelare i Europa. Ändå var det framgångarna i landslaget han skulle bli mest känd för.

Med sina fyra mål och tre assist var han en av manusförfattarna till VM-1994, det mästerverk som många än i dag inte kan få nog av. Tillsammans med resten av laget såg han till att lämna USA med en bronsmedalj runt halsen.

Martin Dahlin

VM-hjälten Martin Dahlin var populär bland autografjägarna när VM-truppen i fotboll kom tillbaka från USA.

PRESSENS BILD

La skorna på hyllan – efter uppmärksammade relationen

Martin Dahlin la fotbollsskorna på hyllan 1999. Den annars så framgångsrika karriären fick ett tragiskt slut och sista säsongen kantades av ett ständigt skadehelvete.

– Det var tungt med ryggskadan det sista året, men jag ångrar inte att jag slutade. Jag jobbade länge för att komma tillbaka och spela igen men sista halvåret kände jag att tiden bara rann i från mig, samtidigt som det högg och gjorde ont i ryggen, sa han till Aftonbladet 2001.

Mannen med de gudabenådade fötterna hade inte enbart gjort sig ett namn på fotbollsplanen. Även i det privata var han känd för att ofta synas med vackra kvinnor och flickvänner. Han hade bland annat en kortare, men uppmärksammad, relation med Hannah Graaf 1998.

Martin Dahlin och Hannah Graaf

Martin Dahlin får en segerkyss av Hannah Graaf efter en uppvisningsmatch på Gutavallen.

Cecilia Mellberg
Tomas Brolins son Sebastian har vuxit upp – så lever han i dag

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lämnade rampljuset – det gör Martin Dahlin i dag

I dag har det blivit mer business och mindre fotboll. Han driver modemärket Dahlin shirts, som han grundade 1994, och även agenturen Md management, grundat 2001, som samarbetar med bland andra Albin Ekdal, 32, och Hjalmar Ekdal, 23.

Tillsammans med frun Josephine Wallgren och barnen Lilly och Julian bor han för tillfället i Monaco. Men enligt Martin Dahlin är Sverige fortfarande världens bästa land och förhoppningen är att en dag kunna flytta tillbaka.

Tills dess pågår livet.

– Jag lämnar barnen i skolan, sedan försöker jag gå på gymmet ett par dagar i veckan. Jag jobbar och umgås med vänner. Jag försöker njuta av livet, sa han i en intervju med Expressen 2017.

Josephine och Martin Dahlin

Martin Dahlin med hustrun Josephine Wallgren.

ROGER VIKSTRÖM / EXP / TT

Foto: PRESSENS BILD, Cecilia Mellberg, ROGER VIKSTRÖM / EXP / TT

SENASTE NYTT!