Mariely Chacon offrade sitt liv – drack urin för att rädda barnen

Mariely Chacon

Mariely Chacon räddade livet på sina barn när segelbåten krossades av en våg.
Genom att dricka sitt eget urin kunde hon amma och hålla dem vid liv i flera dagar.
– Hon dog av uttorkning tre eller fyra timmar innan vi kom dit, säger en talesperson för Venezuelas sjöfartsmyndighet.
Slå på ljud

Den 3 september begav sig Mariely Chacon, 40, ut på en seglingstur med familj och vänner. De lämnade hamnen i staden Higuerote, Venezuela, med sikte på den karibiska ön La Tortuga.

Men båten skulle aldrig komma fram. Vågorna var oväntat höga den dagen och en våg slog till mot skrovet med sådan kraft att den krossade båten.

Tillsammans med sina två barn, Jose David och Maria Beatriz Camblor Chacon, lyckades Mariely Chacon klamra sig fast vid en vrakdel och helt ensamma försökte de försökte överleva ute på det öppna havet.

Mariely Chacon

Räddningstjänst letade i flera dagar efter överlevande från båtkatastrofen.

VENEZUELA’S NATIONAL MARITIME

Miraklet: Barnen hittades vid liv

Venezuelas sjöfartsmyndighet INEA förstod att något inte stod rätt till när seglingsbåten inte återvände till hamnen 5 september, två dagar efter olyckan.

De påbörjade en desperat och intensiv sökning efter besättningen. Dagen efter, 6 september, fick de in ett larm om ett vitt fartyg som drev utanför ön La Orchila.

Det tog ytterligare en dag innan man hittade Mariely Chacon och hennes två barn. Hon var död, men barnen hade överlevt mot alla odds.

Mariely Chacon, barnen och nannyn

Mariely Chacon hittades död när räddningstjänst väl kom fram. Nannyn hittades i ett kylskåp och de två barnen överlevde mot alla odds.

VENEZUELA’S NATIONAL MARITIME

Mariely drack sitt eget kiss för att rädda barnen

Vädret hade varit skoningslöst varmt och att de överlevt i fyra dagar är mer eller mindre ett mirakel, allt tack vare Mariely Chacon som offrade sitt liv för att barnen skulle klara sig.

– Mamman som dog höll sina barn vid liv genom att amma dem och dricka sitt eget urin, säger en talesperson för sjöfartsmyndigheten, enligt Daily Mail.

– Hon dog av uttorkning tre eller fyra timmar innan vi kom dit. Hon hade inte druckit vatten på tre dagar.

Fördes akut till sjukhus

Även familjens nanny klarade sig. Hon hade lyckats hålla sig flytande på ett kylskåp, som hade klarat sig mot den fruktansvärda smällen, och hon kunde skydda sig mot värmen genom att klättra in kylskåpet.

Barnen och nannyn åkte akut till sjukhus där de behandlades för uttorkning och första gradens brännskador.

Remis David Camblor, Marielys make och barnens far, och fem andra i besättningen saknas fortfarande. Sökningen pågår.

Mariely Chacon med sina två barn

Mariely Chacon räddade livet på sina barn genom att dricka sitt eget urin och amma dem. Tyvärr dog hon själv tre till fyra timmar innan hjälp hann komma.

Facebook

Marielys begravning livesändes

Mariely begravdes i lördags. Den livesändes på Youtube så att alla som inte kunde delta på grund av covid-restriktioner kunde skicka en sista hälsning.

Hennes pappa, Humberto Chacón, säger att resan var ”en vanlig båttur med familjen som skulle underhålla barnen”. Det skriver Daily Mail.

Att hitta de andra i besättningen vid liv är mycket små.

Marielys begravning

Mariely begravdes i lördags förra veckan. Hela begravningen livesändes på Youtube så att alla som inte kunde komma på grund av covid-restriktioner fick skicka en sista hälsning.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Småbarnsmamma död i tragisk olycka: ”Det här är en grym värld”

LÄS OCKSÅ: Chocken: Halima Cisse från Mali väntade sju barn – läkarna missade två

Foto: Youtube, Facebook, VENEZUELA’S NATIONAL MARITIME

SENASTE NYTT!