Marielle och Per fick enäggstrillingar – händer 1 på 200 miljoner

Marielle och Per var inte helt säkra på att de ville ha fler barn.
Men plötsligt en dag blev tvåbarnsmamman Marielle gravid – och inte nog med det: De fick enäggstrillingar.
En chans på 200 miljoner.
– Jag visste om jag skulle skratta eller gråta, berättar Marielle för Malou efter tio.
0:40

Efter reklamen: Stephanie är extremt vig – har slagit flera rekord

(0:40)

Marielle Sundström, 35, är från Sundbyberg i Stockholm. När Per Carlsson, 33, och Marielle träffades insåg hon ganska snabbt att det här var en kille man bildar familj med, berättar 35-åriga mamman i en intervju i Mama.

Marielle hade redan två barn från en tidigare relation, William, 9, Alice, 6. Barnen var hemma hos paret en gång varannan vecka. När Marielle plötsligt blev gravid tillsammans med Per, tänkte hon att ena veckan skulle det finnas tre barn i huset – och andra veckan enbart ett.

Mamma Marielle Sundström, 35. Med Per Carlsson, 33, bor hon i Sundbyberg i Stockholm.

Foto: TV4

Gjorde sensationell upptäck

Men så simpelt skulle det inte via sig att bli. I september 2020 upptäckte Marielle att hon var gravid. En tid senare gjorde hon ett KUB-test.

Eftersom hon blev gravida mitt under corona befann sig Marielle ensam med vårdpersonalen under undersökningen. Men något var annorlunda från de tidigare graviditeterna. Hon hade nämligen mått extremt dåligt under de första veckorna.

Världens ilska mot Putin – så dyr kan krisen i Ukraina bli för dig

I Malou efter tio berättar Marielle om undersökningen.

– Jag visste nästan att det skulle vara flera, berättar Marielle.

Både Marielle och barnmorskan såg på skärmen att det inte bara var ett huvud på skärmen – utan två. Men då hände något.

”Jag tror att det är en till!”, utbrast barnmorskan, berättar Marielle.

– Jag sa då: ”Neeej! Det går inte. Det kan inte vara en till”, fortsätter hon.

Men barnmorskan hämtade in en kollega som fick undersöka skärmen – och mycket riktigt: Marielle och Per skulle få trillingar.

Från tre barn varannan vecka – till hela fem stycken.

– Att få tvillingar är kanske inte jätteovanligt, det kanske man kan hantera även om det i sig är en chock. Man går ju in för att få ett barn. Men kollegan började också räkna och sa ”det är tre”, berättar Marielle i Mama.

Inte nog med att Marielle och Per skulle få trillingar, redan det ovanligt, utan de skulle även få enäggstrillingar.

En chans på 200 miljoner, enligt Aftonbladet, som skrivit om ett liknande fall i Storbritannien 2011. Marielle och Per hade alltså större chans att vinna på lotto – än att bli gravida med enäggstvillingar.

Marielle berättar för Mama hur tankegångarna gick, efter den första chocken hade lagt sig. Hon hade varit gravid innan – men det här var helt nytt.

– Jag har ju varit gravid och tagit hand om en nyfödd men hur gör man med tre? Hur ska man räcka till? Det kommer alltid vara någon som får vänta extra länge eller skrika ett tag, tänkte jag. Man är ju i underläge, två mot tre, säger Marielle.

19-åringen åt kompisens matrester – tvingades amputera benen

I vecka 32 – åtta veckor för tidigt – var det dags för Marielle och de tre krabaterna i magen. Ett helt team med barnmorskor stod redo att ta emot barnen. Tre vagnar stod uppradade vid förlossningssängen med siffrorna 1, 2 och 3 tydligt markerade.

Enäggstrillingarna Ines, Elvira och Junie i Malou efter tio.

Foto: TV4

Hamnade på neonatalavdelningen

Ines, Elvira och Junie kom ut till världen hela och rena.

De var mellan 41 till 42 centimer långa och vägde mellan 1735 och 1865 gram. Trillingarna blev inskrivna på neonatalavdelningen direkt. De skulle tillbringa två dagar på vårdavdelningen medan föräldrarna enbart fick ”hälsa på”. Sedan fick paret och trillingarna ett egen familjerum och åtta dagar efter förlossningen kunde hela familjen åka hem till Sundbyberg.

Familjen håller på att vänja sig för den rejäla utökningen och har köpt ny bil.

– Man får bara tillåta sig att känna allt. Inte per automatik tänka att det kommer bli kaos för att det är tre. Det praktiska löser sig. Det största problemet för oss har egentligen varit vilken bil vi ska ha. Nu har vi en sjusitsig bil så att vi kan komma iväg allihopa, säger Marielle till Mama.

Se hela intervjun i Malou efter tio.

LÄS OCKSÅ: Plötsliga vändningen för landets största familj – efter stora löftet

LÄS OCKSÅ: Kritik mot lyxiga 22-barnsmamman Sue Radford efter köpet

Foto: TV4

SENASTE NYTT!