Mariah, 30, är bästa vän med sin mammas mördare: ”Jag är stolt”

Mariah Lucas, 30.

”Jag är stolt”, säger Mariah, 30.

Foto: AUS/PRIVAT
Mariahs mamma mördades på öppen gatan. Men livet tar ibland oväntade vändningar. I dag är hon bästa vän med mördaren.
– Jag är stolt över att kalla Jason en av mina bästa vänner, säger Mariahs Lucas, enligt The Sun.
0:50

Efter reklamen: Kör in på en grusväg – blir mordhotad med pistol

(0:50)

Slå på ljud

För 26 år sedan mördades mamman Sharon, 22, vid en bankomat i Australien. Mördaren? En narkotikapåverkad Jason Clark. Anledningen var att Clark letade efter pengar till knark, men något gick fel när han skulle råna kvinnan.

Istället mördade han den 22-åriga Sharon, som trots sin unga ålder var mamma. Clark greps och fick ett långt fängelsestraff i Australien. Efter sig lämnade Sharon sin dotter Mariah. Vid mordet var barnet endast 15 månader gammal.

I dag är Mariah Lucas, 30, en vuxen kvinna. Efter mordet på sin mamma växte hon upp hos sin farbror. Hon var länge ovetandes om mammans tragiska bortgång – och fick först reda på sin mammas mördare vid 12 års ålder.

Mariah Lucas och sin mammas mördare, Jason Clark.

Foto: AUS/PRIVAT

Fick en uppenbarelse

– Hans namn fanns alltid i bakgrunden i mitt medvetande, berättar Mariah Lucas, enligt The Sun. Den i dag unga kvinnan berättar det var väldigt speciellt att växa upp med vetskapen om att sin mamma mördats.

När Mariah Lucas var 23 år gammal behövde hon akut tandvård. En av den unga kvinnans visdomständer behövdes dras ut. Men något under operationen gick väldigt fel – och hon fick en allvarlig blodinfektion.

Pappan har bara veckor kvar att leva – rörande beslutet med kärleken

Föll i koma – såg sin mamma

Hon hamnade i koma i följd av den allvarliga sjukdomen. Under tiden Mariah Lucas låg medvetslös på sjukhuset, så drömde hon om sin mördade mamma.

Enligt Lucas ville mamman att dottern skulle förlåta sin mördare.

– Mitt hjärta stoppade. Där stod min mamma och bar en vit klänning. Jag sträckte ut mina händer, men hon skakade bara på huvudet med ett leende. Men jag fick en stark känsla av en inre fred, berättar Mariah Lucas.

Tillslut vaknade Mariah Lucas från sin koma. Men hon var förändrad.

Mariah Lucas berättar om sin första träff med sin mammas mördare: ”Han satt i sin stol och skakade. Han andades tungt och han hade tårar i ögonen”.

Foto: AUS/PRIVAT

Tog kontakt med sin mammas mördare

I en intervju med nyhetssajten news.au, berättar den unga kvinnan att hon ville förverkliga sin mammas ”meddelande från andra sidan”. Sagt och gjort, så kontaktade hon fängelset och stämde träff med sin mammas mördare.

Men det har inte varit enkelt.

Jason Clark satt nämligen fortfarande fängslad för sitt brott. Och när Mariah Lucas skulle träffa Jason Clark i december 2016 för första gången var nerverna på helspänn.

Mariah Lucas berättar att mördarens ögon var tårfyllda och att han var väldigt nervös.

– Han satt i sin stol och skakade. Han andades tungt och han hade tårar i ögonen, Men utan att säga ett ord när vi träffades, så kramade vi om varandra, säger Mariah Lucas.

Svenska stjärnans tuffa besked – starka orden: ”Nattsvart”

”Jag förlåter honom”

Mariah Lucas är fast besluten på att förlåta sin mammas mördare. Trots att hennes familj och vänner hade väldigt starka åsikter om saken. Men den 28-åriga kvinnan överkom både sin egen rädsla och ilska – och förlät Jason Clark.

– Jag förlåter honom. Jag vill att han ska förlåta sig själv, säger kvinnan.

I dag är Jason Clark frigiven. Mycket tack vare Mariah Lucas pläderingar i rätten om att hon förlåtit honom.

– Jag är stolt över att kalla Jason en av mina bästa vänner, fortsätter Mariahs Lucas.

Barnet blir attackerad av arg koala

Se klippet här!

Foto: YOUTUBE

SENASTE NYTT!