Maria och Daniel förkrossade efter beskedet med sonen: ”Det värsta”

Louie, Maria och Daniel Brask Mainz

Maria och Daniel Brask Mainz ettårige son Louie har inte haft en lätt start i livet.
Nu berättar mamman om tuffa kampen.
– Det var något av det värsta som jag upplevt, säger hon.
Slå på ljud

Maria, 23, och Daniel Brask Mainz blev förra året föräldrar till sonen Louie. Det lyckliga paret från Danmark var euforiska när de fick välkomna det nya livet upp på världens scen.

Resan som förstagångsföräldrar har de dokumenterat på både sociala medier och i tv-programmet ”Årgang 20”, som sänds på danska kanalen TV2 och handlar om barn födda 2020.

Louie har inte haft en enkel start på livet. Läkarna upptäckte tidigt att han led av njurproblem och han har fått varva ett lekfullt liv i hemmet med flera sjukhusbesök.

Maria om tuffa tiden: ”Något av det värsta”

I en intervju med Ekstra Bladet säger Maria Brask Mainz att sonen nu opererats och att det varit otroligt tufft att se honom ligga på operationsbordet.

– Det var hemskt att se honom få narkos, att se honom somna och behöva lämna honom. Det var något av det värsta som jag någonsin upplevt, säger hon.

Dagarna har varit långa och tuffa, men lyckligtvis gick operationen bra. Maria och Daniel har gjort allt i sin makt för att sonen Louie ska hålla humöret uppe i en prövande tid.

BUSSIGT Becky tvingades föda vid busshållplats – då kom oväntad hjälp

Ettårige Louie utreds för autism

Maria säger att han fick äta vad han ville och titta på hur mycket Ipad som helst efter operationen.

– Han fick göra precis vad han ville om dagarna.

Louies njurproblem är inte det enda som oroar föräldrarna. Enligt en barnpsykolog har han visat flera tecken på autism och har problem med ögonkontakt, tal och social kompetens. Han ska inom kort utredas.

– Även om vi tänkt tanken själva, blir det något annat när ett proffs och säger att det kan vara så. Då blir det plötsligt väldigt verkligt, säger hon och fortsätter:

– Just nu behöver vi bara hjälp med hur vi ska hantera det, hur vi ska gå till väga. Vi kan ju se att han har flera utmaningar i livet.

Tvingas ta smärtstillande flera gånger om dagen

Maria Brask Mainz skriver på Instagram att Louie tvingas ta smärtstillande varje morgon, middag och kväll. Han får även medicin för att minska infektionsrisken efter operationen.

”Annars mår Louie bra efter operationen, men är fortfarande lite trött, vilket förmodligen kan bero på medicinen – annars är han en glad och positiv grabb”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Familjens tvååring blev kvar i brinnande husvagnen

LÄS OCKSÅ: USA:s längste man Igor, 38, är död – mamman berättar om sorgen

Foto: Instagram

SENASTE NYTT!