Margot Wallströms nya svar efter Camilla Läckbergs hårda kritik

Camilla Läckberg och Margot Wallström

Margot Wallström riktade kritik mot Camilla Läckberg på Twitter.
Då rasade författaren och sågade politikerns kommentar.
Nu kommer Margot Wallström med ett nytt svar.

Videon kunde inte hittas

Alla verkar vilja ha något att tycka till om när det kommer till Viaplays nya realitysatsning Svenska powerkvinnor. Det spelar ingen roll om du är tittare, krönikör eller politiker.

I måndags kunde inte Margot Wallström, 66, hålla sig längre och riktade hård kritik mot både programmet och frontfiguren Camilla Läckberg, 47. På Twitter refererade hon först till en artikel i Svenska Dagbladet som hon hade åsikter om, innan hon hoppade på Camilla Läckberg och hennes garderob.

”Ska man skratta eller gråta åt att år 2021 skriver SvD om att kvinnor ”gifter ner sig” och en människa som kallar sig själv ”Powerkvinna” går runt i sitt nybyggda hus och säger att hennes garderob är det viktigaste rummet…?”, skrev den tidigare utrikesministern.

Margot Wallström

Margot Wallström hade kritik både mot en artikel i SVD och Camilla Läckbergs garderob. Författaren blev rasande när hon såg vad den förre detta utrikesministern skrivit och sågade inlägget totalt.

Jussi Nukari / TT

Camilla Läckbergs ilska: ”Riktigt lågt Margot”

Camilla Läckberg blev rasande när hon såg vad Margot Wallström hade skrivit och höll inte alls med om kritiken. Hon vände sig till Instagram och skrev ett långt inlägg om varför hon valt att lyfta fram sin garderob.

Jag trodde någonstans ni inom S arbetat för kvinnors rätt och möjligheter att följa sina drömmar och bygga framgångsrika företag. Men inte FÖR framgångsrika antar jag? För då blir man hånad på Twitter av dig Margot – för att jag gillar min garderob som jag köpt och betalt för själv – med pengar jag själv jobbat ihop. Hur tänker du? Jag undrar verkligen? På vilket sätt har jag förtjänat ditt förakt?” skriver författaren.

Camilla Läckberg förklarade att hon var så mycket mer än bara sin garderob, att hon kommer från en bakgrund med noll förmögenhet, att föräldrarna var sjukpensionärer och att de tvingades leva på skral ekonomi. Hårt jobb och talang har tagit henne dit hon är i dag, med 30 miljoner sålda böcker och utgiven i 60 länder.

Nej Margot. Jag är stolt över vad jag som kvinna åstadkommit från två tomma händer. Och jag förtjänar faktiskt inte ditt förakt. Inte alls. Och dessutom - ni politiker pratar mycket om klimatet på sociala medier. VAD ger dig då rätt att sitta på twitter och gå till personangrepp på mig på det här viset? Lågt. Riktigt lågt Margot.

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg var allt än nöjd med Margot Wallströms kommentar och förklarade att hon jobbat hårt för att hamna där hon är i dag. ”Riktigt lågt Margot”, skriver hon på Instagram.

Fredrik Sandberg/TT

Simon Skölds hårda attack: ”Hade du otur när du tänkte”

Camilla Läckberg fick stort stöd efter sitt inlägg. Pojkvännen Simon Sköld, 34, undrade om Margot Wallström inte fått någon uppfostran.

”Hade du otur när du tänkte, eller är du bara ouppfostrad?” skrev han.

Radioprogramledaren och ”Svenska powerkvinnor”-kollegan Laila Bagge, 48, var förbluffad.

”Wow att en tidigare utrikesminister uttalar sig på ett sånt här sätt är rätt chockerande faktiskt …”, skrev hon.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

PUDLAR Förbjudna skämtet – raderade offentliga orden
Simon Sköld

Pojkvännen och MMA-profilen Simon Sköld var också ilsken och en av alla som höll med Camilla Läckberg om kritiken. ”Hade du otur när du tänkte, eller är du bara ouppfostrad”, skrev fightern.

Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

Margot Wallströms svar: ”Ingen missunnar dig”

Margot Wallström valde till slut att svara Camilla Läckberg där allt börjat: på Twitter. Hon gav då en förklaring till varför hon haft tankar om garderoben.

Ingen missunnar dig dina framgångar – tvärtom! Men jag hade trott att grunden till framgångarna har lagts i arbetsrummet. Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob.

Margot Wallström

Margot Wallström svarade sen Camilla Läckberg på Twitter och förtydligade vad hon menade. ”Din power är ju mycket mer än en välfylld garderob”, skrev hon bland annat”.

Naina Helen Jma/TT

LÄS OCKSÅ: Magdalena Anderssons hemliga liv med maken och barnen

LÄS OCKSÅ: Göran Persson har TVÅ döttrar – detta gör Anna och Linnea i dag

Foto: Jussi Nukari / TT, Naina Helen Jma/TT, Andreas Bardell/Aftonbladet/TT, Fredrik Sandberg/TT

SENASTE NYTT!